Politika

(FOTO) "Sve sami borci za demokratsku i multietničku BiH, kako ih danas nazivaju" Cvijanovićeva optužila Izetbegovića i Mahmuljina da su sa islamskim teroristima proslavljali PROGON SRBA iz Vozuće

Srpski član Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović, objavila je na Instagramu fotografiju na kojoj Alija Izetbegović, Sakib Mahmuljin i islamski teroristi iz odreda "El mudžahid" proslavljaju ubistva i progon Srba iz Vozuće, istakavši da danas takve u Sarajevu zovu "borcima za demokratsku i multietničku BiH".

 član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović
FOTO: CEMAL YURTTAŞ/ANADOLIJA

Cvijanovićeva je podsjetila da je danas godišnjica tzv. “Armije BiH”, neprijateljske vojske koja je funkcionisala po principima opisanim u Islamskoj deklaraciji Alije Izetbegovića, u kojoj je rekao da “nema mira, ni koegzistencije između islamske vjere i neislamskih institucija”.

Ona je pojasnila da je na objavljenoj fotografiji Izetbegović u svojstvu vrhovnog komandanta u društvu osuđenog ratnog zločinca Sakiba Mahmuljina koji je nakon presude “nestao” iz BiH, kao i brojnih islamskih terorista iz odreda “El mudžahid”, predvođenih tadašnjim komandantom Abu Malijem.

Pročitajte još

Prema njenim riječima, okupili su se u tom sastavu kako bi proslavili to što su mudžahedini iz Afrike i Azije pobili i protjerali Srbe iz Vozuće, koji su tu živjeli vijekovima.

– Sve sami borci za demokratsku i multietničku BiH, kako ih danas nazivaju u Sarajevu – zaključila je Cvijanovićeva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu