Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

FUNDAMENTALNA PROMJENA Instagram ozbiljno razmišlja o sakrivanju broja lajkova

Digitalna Srpska
Autor:

Foto: YouTube Screenshot

Brojni korisnici Instagrama širom svijeta uskoro bi se mogli oprostiti sa praćenjem broja lajkova na svojim fotografijama, jer je Instagram objavio kako šire svoj veliki test na ostatak svijeta.

To je novi znak kako je jedna od temeljnih promjena u istoriji ove društvene mreže sve bliže.

Naime, nakon testa u zemljama poput Australije, Brazila ili Kanade, prošle sedmice su najavili kako će i nekima u Americi početi skrivati broj lajkova.

Korisnici koje uključe u test, neće više vidjeti ukupan broj lajkova na fotografijama ili videopostovima u svom feedu, ali će moći vidjeti koliko su njihovi postovi dobili lajkova.

Jedan od glavnih razloga za ovaj potez je želja da se stvori manje stresno okruženje na Instagramu, ali je očito i ovakav potez izazvao veliki stres i paniku. Tako je Niki Minaž rekla da će prestati s objavama na Instagramu.

Ali, ona nije jedina koja je u strahu da bi zbog toga mogli ostati bez pratilaca, ali i bez prihoda. Tako je i umjetnik Piter Deluče za britanski “Gardijan” rekao kako bi to moglo biti katastrofa za mnoge mlade umjetnike koji Instagram koriste kako bi se probili.

– Prvi pokazatelji s ranog testiranja su pozitivni, ali ovo je temeljna promjena u Instagramu i zato nastavljamo s testovima kako bismo više naučili od globalne zajednice – rekli su iz Fejsbuka za CNN.

Iako će nam feed biti bez brojeva, korisnici će i dalje moći normalno lajkati objave, a vidjećete i da je neko koga vi pratite, lajkao određenu objavu, prenosi 24sata.hr.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO