Hronika

"GAŠENJE TRAJALO ČETIRI SATA" Vatra uništila kuću u Šehovićima, nema povrijeđenih

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Vlasenica ugasili su požar na porodičnoj kući Đoke Stjepanovića u Šekovićima u kojem nije bilo ljudskih žrtava, ali je pričinjena velika materijalna šteta, izjavio je Srni starješina te jedinice Pero Tomić.

"GAŠENJE TRAJALO ČETIRI SATA" Vatra uništila kuću u Šehovićima, nema povrijeđenih
FOTO: SRNA

On je rekao da je vatrogascima protekle noći u 1.30 časova javljeno da gori porodična kuća i da je požar većih razmjera.

– Vatrogasci su stigli oko 1.50 časova. Požar je bio veliki, težak za gašenje. Gašenje je trajalo do 4.00 časa, s tim da su vatrogasci morali da dežuraju jutros do 7.00, jer je bilo dima koji je tinjao. U gašenju je učestvovalo sedam vatrogasaca sa dva vatrogasna kamiona – naveo je Tomić.

Prema njegovim riječima, požar je izbio kada je sa sušare vatra došla do krova i zapalila potkrovlje.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

– Požar se desio u potkrovlju, a ta kuća ima još dva sprata i prizemlje, tako da su ukućani uspjeli da se spasu. Uspjeli smo da se izborimo da ne izgore i ostali dijelovi kuće. S obzirom na to da su Šekovići daleko od nas, intervencija je prilično zadovoljavajuća – dodao je Tomić.

Tomić je rekao da opština Šekovići nema svoju vatrogasnu jedinicu, ali da posjeduju opremu koju su dobili donacijom, međutim, problem je to što nema ko da je koristi.

– Nadamo se da će Šekovići uskoro formirati vatrogasnu jedinicu i da će nam pomoći, da imamo kolege u toj opštini. Mi imamo jedno novo i tri stara vozila i za njihovo održavanje u toku ove godine je potrošeno 4.000 KM, što su značajna sredstva – naveo je Tomić.

On je napomenuo da zbog angažovanja vozila Teritorijalne vatrogasne jedinice Vlasenica na gašenju požara u Šekovićima u Vlasenici nije ostalo nijedno vatrogasno vozilo.

– Sreća je da u istom trenutku nismo imali požara na području naše opštine, a i to nam se dešavalo, po tri požara istovremeno, onda je to nezgodna situacija za naše vatrogasce – dodao je Tomić.

Prihvati notifikacije