Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“GLEDALI SMO SMRTI U OČI” Ispovijest bračnog para koji je preživio paklenu noć na splavu

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva

– Gledali smo smrti u oči! Pomolili smo se bogu i tada je brod od 70 metara udario u drvo, pa u naš splav. Prvo sam se ja izvukao iz ruševina splava, a odmah zatim izvukao sam moju Danicu. Čudom smo preživjeli ovu nesreću!

Ovim riječima započeo je nevjerovatnu ispovijest Nebojša Antić (61), koji je u četvrtak uveče zajedno sa suprugom Danicom (61) samo pukom srećom izbjegao smrt. Na njihov splav na rijeci Tisi u selu Taraš kod Zrenjanina zakucao se teretni brod i potpuno ga smrvio.

– Danica i ja smo se spremali za spavanje i nedugo zatim čula se buka. Ona je mislila da je kiša, a ja sam znao da je nešto gore od kiše. Pogledali smo kroz prozor, a tamo nešto tamno, huči i nadvija se nad splavom – prisjetio se Nebojša za Kurir kobne noći.

On kaže da je barža prvo udarila u drvo, pa u njihov splav, koji je uredno osvjetljen reflektorom.

– Kada smo vidjeli da je pitanje sekunde kada će nas udariti, žena i ja smo počeli da se molimo “Bože, pomozi nam da preživimo!”,  “Bože, šta nam se ovo dešava?” – kaže i dalje vidno uznemireni Antić i dodaje – U trenutku molitve, bum! Čitava konstrukcija splava je počela da se ruši i da pada po nama! Danica je počela da zapomaže: “Nebojša, mi tonemo! Umrijećemo!” Uspio sam da vidim da na brodu stoje tri osobe koje sam počeo da dozivam i molim za pomoć. Oni međutim nisu odreagovali, već su samo ispravili svoje plovilo i nastavili niz reku kao da se ništa nije dogodilo – kaže Antić.

Foto: Privatna arhiva

– Znao sam da je sada sve na meni i da samo ja mogu da nas spasim. Uspio sam nekako da se dokopam obale i pružim ruku ka Danici. Ali, šta dalje? Nemamo telefon, ključeve od auta, selo je udaljeno, a mi povrijeđeni. Bosi i krvavi smo nekako stigli do prve kuće u selu, odakle su komšije pozvale Hitnu pomoć. – rekao je Nebojša

Ogorčeni na posadu barže

Nebojša je ispričao i da je ogorčen na ljude koji su bili na brodu.

– Sramota je što su nas nakon sudara samo ostavili! Možda su bili pijani! Mi smo imali reflektore i ne znam kako nas nisu vidjeli. Kada je svanulo, moj sin je otišao do splava i nedaleko od njega ugledao baržu. Kada su ga primjetili, oni su tek tada opet krenuli u plovidbu – kaže Antić.

Rane opasne po život

Povrede koje je zadobio nesrećni čovjek mogu biti, kako kaže, opasne po njegovo zdravlje.

– Rane na nogama koje sam dobio prilikom urušavanja splava vjerovatno će na mene ostaviti trajne posledice! Dijabetičar sam i primam insulin četiri puta u toku dana. Rane koje zadobijemo mi, šećeraši, teško mogu da se saniraju, jer zbog protoka insula one su uvijek otvorene rane – kaže Antić sa knedlom u grlu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO