Politika

Govedarica: Ne pada mi na pamet da pijem KAFU S DIKTATOROM

Lider SDS i kandidat za predsjednika RS Vukota Govedarica potvrdio je da se neće odazvati na današnju kafu na koju je njega i Mladena Ivanića pozvao predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Govedarica: Ne pada mi na pamet da pijem KAFU S DIKTATOROM
FOTO DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Ne pada mi na pamet da pijem kafu sa diktatorom i čovjekom koji je na čelu režima koji je od SDS pokušao da napravi terorističku organizaciju i prijetio na sve načine. Ako treba da sjedimo negdje i da pružimo riječi utjehe, onda je to trg. Otići ćemo danas na trg i sjesti i razgovarati s Davorom Dragičevićem – rekao je Govedarica.

On je odbacio mogućnost uspostavljanja srpskog jedinstva na koji poziva Dodik.

Pročitajte još

– To je lažna sabornost i zajedništvo. Nema jedinstva sa čovjekom koji je brutalno podijelio srpski narod – rekao je Govedarica.

Osvrćući se na rezultate izbora, rekao je da je razlika između njega i Željke Cvijanović smanjena na 4,5 odsto i da “nema sumnje da nevažeći listići mogu da utiču na izborni rezultat”.

– Oteta nam je izborna pobjeda i volja naroda. Rast nevažećih listića u odnosu na juče je za novih 1.500 glasova i on sada iznosi 44.000 – rekao je Govedarica.

Slobodna teritorija

Lider PDP Branislav Borenović izjavio je da Savez za pobjedu ne priznaje izborne rezultate i da će učiniti sve da ih ospori.

– Uputili smo dopis CIK sa zahtjevom za ponovnim brojanjem za sve nivoe u Srpskoj. Osnov za osporavanje izbora postoji, odnosno da se ponište i raspišu novi – rekao je on.

Foto Dejan Božić/RAS Srbija
Foto Dejan Božić/RAS Srbija

Ističe kako nema namjeru da uđe u parlament dok se sve ne raščisti.

– Mi u takvim parlamentima nećemo raditi. Institucije su toliko urušile državu. Jedina slobodna teritorija je Trg krajine – dodao je Borenović.

Pozvao je građane da podrže “opravdani zahtjev za istinom i pravdom, a pogotovo za slobodom u društvu u kom želimo da živimo”.

Bojkot

Draško Stanivuković iz PDP, koji je dobio najviše glasova za Narodnu skupštinu RS, rekao je da, iako je dobio najveću podršku građana, neće ući u parlament sve dok se ne riješi slučaj Dragičević i ne promijeni Izborni zakon.

Foto Dejan Božić/RAS Srbija
Foto Dejan Božić/RAS Srbija

– Nijedan poslanik PDP neće ući u parlament dok se ovo ne razriješi – rekao je Stanivuković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije