Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Govedarica: Postavljanje ultimatuma vodi u MOSTARIZACIJU institucija BiH

Politika
Autor:

Foto Dejan Božić/RAS Srbija

Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Vukota Govedarica upozorio je bošnjačkog i hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića i Željka Komšića da postavljanje ultimatuma o NATO putu za imenovanje Savjeta ministara vodi u potpunu paralizu i blokadu funkcionisanja institucija BiH, te dovodi do “mostarizacije zajedničkih institucija”.

– Niko u ovoj zemlji, pa ni Džaferović i Komšić, ne može negirati i promijeniti legitimnu volju i nacionalni interes jednog konstitutivnog naroda, a to je da Republiku Srpsku i Srbiju ne smije dijeliti NATO granica – naveo je Govedarica u pisanoj izjavi.

On je naveo da ucjene tipa – neće biti Savjeta ministara, sigurno neće dovesti do promjene stava srpskog naroda, ali će dovesti do rušenja osnovnih demokratskih postulata, kao i paralize u funkcionisanju institucija BiH.

Govedarica smatra i da bi realizacija prijetnji ove dvojice članova Predsjedništva BiH bila vrlo ozbiljan atak na temelj Ustava BiH, koji garantuje ravnopravnost tri naroda i dva entiteta.

– “Mostarizacija” zajedničkih institucija BiH, radi otvaranja pitanja prekrajanja Ustava BiH, vjerovatno je i krajnji cilj političkih partija iz Federacije BiH, koje u svoju entitetsku krizu pokušavaju uvući i Republiku Srpsku – dodao je Govedarica.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO