Politika

„GRAD SA NAJVIŠE PERSPEKTIVE U SRPSKOJ“ Dodik ističe da je počašćen što je kum slave Bijeljine

 Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio da je da je počašćen što je kum slave Bijeljine - Svetog Pantelejmona i da je ovaj grad sa najviše perspektive u Republici Srpskoj.

„GRAD SA NAJVIŠE PERSPEKTIVE U SRPSKOJ“ Dodik ističe da je počašćen što je kum slave Bijeljine
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Jutros je u Crkvi Svetog Pantelejmona u Ulici Stefana Dečankog služena sveta liturgija povodom današnjeg praznika i slave grada, a Dodik je poslije tradicialnog lomljenja slavskog kolača istakao da je Bijeljina grad u koji je Republika Srpska “zagledana”, kada je riječ o njegovoj budućnosti i razvoju.

Čestitajući slavu građanima Bijeljine, Dodik je istakao da je ovaj grad sa najviše perspektive u Srpskoj, jedan od njenih središta.

– Drago mi je da smo uspjeli da se okupimo oko projekata koje ćemo u narednom periodu ovdje raditi, oko 17 važnih gradskih projekata, infrastrukturnih i komunikacionih, koji će obezbijediti i izgradnju auto-puta, gasifikaciju, zaštitu od velikih voda – rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

Prema njegovim riječima, slava je prilika da se sve to najavi, isto kao i da se svima koji je slave čestita, a onima koji ne slave poželi sve najbolje.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zahvalio je episkopu zvorničko-tuzlanskom Fotiju, kumu slave Miloradu Dodiku, svim predstavnicima bratskih gradova što su i danas, u ovo teško vrijeme, našli način da dođu i uveličaju slavlje.

Mićić je posebno zahvalio Srpskoj pravoslavnoj crkvi za saradnju tokom svih ovih godina, kao i Miloradu Dodiku.

– S njim, kao liderom SNSD-a, krunisan je naš politički sporazum, zajedničko djelovanje na dobrim projektma je zahvaljujući tome i započelo – rekao je Mićić.

On je podsjetio da je uređenje gradskog parka samo primjer kako će svi dogovoreni projekti biti realizovani.

– Potpuno smo uvjereni da ova saradnja treba da bude saradnja budućnosti jer, upravo kako je Dodik rekao da samo sloga kuću gradi, zajednički možemo sve uraditi – smatra Mićić.

I Mićić je građanima čestitao današnji praznik i poželio im sreću i mnogo zdravlja.

Ukazao na značaj očuvanja srpskog identiteta

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zahvalio je svima koji su inicirali i pomogli izgradnju bista četvorice srpskih velikana u bijeljinskom Gradskom parku, te ukazao na značaj oluvanja srpskog identiteta na ovim prostorima.

Oni su obilježili jedno vrijeme, jedan identitet – rekao je Dodik, koji danas prisustvuje slavi grada Bijeljina – Svetom Pantelejmonu.

On je napomenuo da se Srbi danas, kao i kroz istoriju, bore za identitet, pismo, jezik, za vrijednost SPC napadnute u Crnoj Gori i drugdje u regionu.

– Borimo se da očuvamo pravo na sebe, za naše postojanje na ovim prostorima i zato je važno na ovakav način obilježavati velikane naše istorije upravo što ćemo pobijediti samo na jedan način, a to je ako generacijama koje dolaze uspijemo prenijeti te vrijednosti – istakao je Dodik.

Dodik je zahvalio svim darodavcima bista, Gradskoj upravi, ali i akademiku Matiji Bećkoviću koji je izdvojio vrijeme da prisustvuje slavi grada Bijeljina.

On je i u svoje i u ime Republike Srpske zahvalio svima koji su imali snage i volje da na ovaj način pomognu srpski narod, te izrazio uvjerenje da će se na ovom mjestu naći još srpskih velikana.

Dodik je ovom prilikom čestitao slavu grada, te ponovio kako Bijeljina, kao drugi po veličini grad u Republici Srpskoj, zaslužuje svaku pomoć.

– Nastavićemo da radimo svoje poslove. Prije nekoliko dana ovdje smo imali važan sastanak. Ovdje će biti mnogo važnih investicija – ponovio je Dodik.

U gradskom parku u Bijeljini danas su otkrivene biste četvorici srpskih velikana Ivi Andriću, Nikoli Tesli, Mihailu Pupinu i Jovanu Dučiću.