Hronika

Gušio ženu s kojom ima troje djece: Još jedan nasilnik završio iza rešetaka, fizički nasrtao i na njenu majku

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Opštinskog suda u Mostaru određen je pritvor u trajanju od jedan mjesec prema osumnjičenom Muhamedu M. (1995.) iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “nasilje u porodici” i krivično djelo “laka tjelesna povreda”.

nasilje nad ženama
FOTO: SHUTTERSTOCK

Osumnjičenom Muhamedu M. se stavlja na teret da je 14. avgusta oko 12 časova u Mostaru nakon što se prethodno verbalno sukobio sa S.A., s kojom živi u vanbračnoj zajednici i imaju troje maloljetne djece, fizički nasrnuo na istu, saopšeno je iz Tužilaštva HNK.

– Jednom rukom uhvatio ju je u predio vrata, stiskajući je, pri čemu je oštećenoj nestajalo vazduha, te je na taj način povrijedio, a nakon toga prilikom izlaska iz kuće, fizički je nasrnuo i na majku oštećene R.R. i udario je otvorenim dlanom u predjelu lijeve strane čela, na koji način joj je nanio lake tjelesne povrede – pojašnjeno je.

Pročitajte još

Opštinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Muhamedu M., jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Osumnjičeni Muhamed M. je povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije