Društvo

Gusta magla prekrila nebo u Sarajevu: Od jutros se ne vidi prst pred okom zbog čega su i otkazani letovi za TRI GRADA

Zbog guste magle koja se nadvila nad Sarajevom, Međunarodni aerodrom prinuđen je na otkazivanje letova, kao i prolongiranje dok se ne steknu uslovi za letenje.

aerodrom u Sarajevu
FOTO: MEĐUNARODNI AERODROM SARAJEVO

Zbog loših vremenskih uslova uzrokovanih maglom, jutros su otkazani letovi za Beč, Zagreb i Istanbul, potvrdili su sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Kako su istakli, prema informacijama njihove meteo-službe, u toku dana bi trebalo doći do poboljšanja vremenskih uslova, pa će od toga zavisiti i realizacija letova planiranih današnjim redom letenja.

Pročitajte još

Podsjetit ćemo, takođe, otkazani su letovi koji su i sinoć sa sarajevskog aerodroma trebali da idu prema Zagrebu, Beču i Istanbulu. Otkazani su i dolazni letovi iz Beča, Istanbula i Zagreba, piše Kliks.

Inače, ovog jutra je indeks kvalitete vazduha 212 i smatra se vrlo nezdravim. Koncentracija PM2,5 u Sarajevu jutros u šest sati je 31,4 puta veća nego što to preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija (WHO). Visoki nivoi tih zagađivača mogu uzrokovati respiratorne probleme, kardiovaskularne bolesti i druge zdravstvene komplikacije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu