Svijet

HAOS U AUSTRALIJI Vatrogasci se bore protiv požara koji razbuktava šumski vjetar, građani evakuisani, najmanje 10 kuća uništeno

Desetine stanovnika Zapadne Australije je evakuisano, a najmanje 10 kuća je uništeno u požaru koji se nekontrolisano širi na sjevernom obodu grada Perta, saopštile su danas vlasti.

HAOS U AUSTRALIJI Vatrogasci se bore protiv požara koji razbuktava šumski vjetar, građani evakuisani, najmanje 10 kuća uništeno
FOTO: DARREN PATEMAN/EPA

Nije bilo prijavljenih smrtnih slučajeva, ali je nekoliko vatrogasaca zadobilo lakše povrede, najviše zbog udisanja dima, saopštio je komesar za vanredne situacije Zapadne Australije Daren Klem.

On je rekao da će vatrogascima koji se bore protiv požara biti potrebno nekoliko dana da ga stave pod kontrolu.

Pročitajte još

Požar je izbio u srijedu po podne u borovoj šumi na sjeveroistočnom obodu Perta, a tokom noći ga je razbuktao vjetar brzinom od 60 kilometara na čas, dok 150 vatrogasaca učestvuje u gašenju, saopštile su vlasti. Uzrok požara se istražuje, prenosi Nova.

Prognozira se da će temperatura u Pertu tokom dana dostići maksimum od 40 stepeni, što je izuzetno toplo za proljeće na južnoj hemisferi, a vjetrovi su i dalje jaki.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije