Hronika

Haos u Gradišci: Pijani VRIJEĐALI POLICAJCE koji nisu bili na dužnosti, JEDAN IH NAPAO

Policija u Gradišci privela je tri osobe zbog vrijeđanja policijskih službenika koji nisu bili na dužnosti.

Haos u Gradišci: Pijani VRIJEĐALI POLICAJCE koji nisu bili na dužnosti, JEDAN IH NAPAO
FOTO: PU BANJALUKA

Osumnjičeni H.P. tereti se za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, dok se EČ. i F.N. terete da su počinili prekršaj.

Napad na policajce dogodio se tokom vikenda.

Policijska uprava Gradiška saopštila je danas da im je slučaj prijavljen 13. aprila ove godine oko 3 časa poslije ponoći.

U prijavi se navodilo da se ispred lokala u Gradiški narušava red i mir, te da više osoba vrijeđa policijske službenike koji nisu na dužnosti.

– Policijski službenici su dolaskom na parking prostor u neposrednoj blizini benzinske pumpe u Gradišci, potvrdili navode prijave, te je prilikom uspostavljanja javnog reda i mira, lice H.P. iz Gradiške, odbilo da postupi po izdanom naređenju policijskih službenika da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira, na šta se isti oglušio, te fizički napao policijskog službenika, nakon čega je lišen slobode- saopšteno je iz PU Gradiška.

Pročitajte još

Utvrđeno je da su svi privedeni bili pod uticajem alkohola.

O svemu navedenom obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se protiv H.P. nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Takođe, o svemu naprijed navedenom obavješten je i dežurni sudija Osnovnog suda u Gradišci, koji je naložio da se protiv E.Č. i F.N. dostavi zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu