Politika

“Hitno provjeriti navode Ališe Kerns” Dačić reagovao na tešku optužbu da je SPC švercovala oružje na Kosovu

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije očekuje hitnu provjeru navoda poslanika Ališe Kerns koja je u britanskom parlamentu optužila Srpsku pravoslavnu crkvu za šverc oružja na Kosovu i Metohiji, rekao je ministar Ivica Dačić i pozvao na razgovor otpravnika poslova Ambasade Velike Britanije Dominika Otveja.

Sinod SPC
FOTO: V. LALIĆ/RAS SRBIJA

Dačić je naveo da Ministarstvo spoljnih poslova postupa sa punom ozbiljnošću i odgovornošću povodom izjave Kernsove i očekuje više informacija i hitnu provjeru njenih navoda, kako od britanske strane tako i od drugih nadležnih organa, uključujući misiju KFOR.

Šef srpske diplomatije istakao je da će na takve stvari Srbija uvijek reagovati, štiteći državne i nacionalne interese, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Pročitajte još

Predsjednik Odbora Parlamenta za spoljnu politiku Velike Britanije Ališa Kerns optužila je SPC da učestvuje u švercu oružja na Kosovo i Metohiju.

Ona je u govoru na zasjedanju Parlamenta rekla da se oružje švercuje kolima hitne pomoći i onda istovaruje u pravoslavne crkve.

Eparhija raško-prizrenska izrazila je zabrinutost zbog te izjave, insistirajući na tome da se njene optužbe provjere i da KFOR saopšti da li može da potvrdi navode.

KFOR je saopštio da ne postoje dokazi o navodnom švercu oružja u kolima hitne pomoći preko administrativne linije u pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije