Gradovi

Hrabroj djevojci je potrebna naša pomoć : Humanitarni koncert za liječenje Milene Božić

U Bijeljini će danas biti održan humanitarni koncert za liječenje Milene Božić iz semberskog sela Ostojićevo kojoj je nakon stravične nesreće na poljoprivrednom imanju potrebno 100.000 evra za rekonstruktivne operacije lica i glave.

Hrabroj djevojci je potrebna naša pomoć : Humanitarni koncert za liječenje Milene Božić
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Humanitarni koncert organizuje Dobrotvorna organizacija Eparhije zvorničko-tuzlanske “Trojeručica” sa blagoslovom Njegovog preosveštenstva episkopa Fotija u Centru za kulturu u 19.00 časova, a cijena ulaznice je deset KM.

Na koncertu će učestvovati “Pojci Petropavlovskog hrama” iz Bijeljine, Crkveni hor “Sveti kralj Vladislav” iz Dvorova, Crkveni pojci “Teodul” iz Zabrđa i Srpsko kulturno umjetničko društvo “Lazarica” iz Batkovića.

Pročitajte još

U Bijeljini je juče održan humanitarni bazar za liječenje Milene, a vlasnica “Cicine radionice” iz Janje Cvija Krajišnik, koja je organizator bazara, rekla je da je zadovoljna odzivom građana i gradskih zvaničnika, te zahvalila svima koji su pomogli da se održi ova humanitarna akcija.

Ona je dodala da je do 30. septembra otvoren i humanitarni broj 1403 za prikupljanje pomoći, a zainteresovani mogu uplatiti sredstva i na žiro račun – 1995726001059064.

Milena Božić (30), pravnica, pomagala je roditeljima na imanju kada je kardan poljoprivredne mašine uhvatio njenu kosu zavezanu u rep i iskinuo joj cijeli skalp glave, zajedno sa mišićima čela, sljepoočnica i arkadom iznad lijevog oka.

Nakon stravične nesreće koaj se dogodila 23. septembra prošle godine ona je na društvenim mrežama objavila da joj narušeni izgled neće pokoriti mentalni i duhovni svijet i odlučila da se bori i da posredstvom društvenih mreža i prijatelja pokuša sakupiti 100.000 evra za nastavak liječenja.

U objavama pod pseudonimom “heroina 20” na Instagramu Božićeva je opisala strah svojih roditelja za njen život i mentalnu snagu nakon nesreće.

Nakon nekoliko operacija u Univerzitetskom kliničkom centru Banjaluka i VMA u Beogradu ljekari su joj rekli da će biti potrebno najmanje godinu dana da rane zarastu, a da bi nakon toga na red mogli doći rekonstruktivni zahvati.

Heroina kaže da joj je od svih iskušenja najteže bilo da pokrene akciju za prikupljanje novca za nastavak liječenja, ali i da vjeruje u uspjeh ove borbe.

Prihvati notifikacije