Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

I ZA OKO I ZA UHO Plejboj zečica u spotu virtuoza na harmonici (VIDEO)

Kultura
Autor:

Foto: Samir Nurkić/screenshot YouTube

Harmonikaš Samir Nurkić, koji je veliku popularnost stekao učešćem u prošlogodišnjoj sezoni “Supertalenta”, nastavlja oduševljavati publiku širom regiona.

Aleksandar – Aco Sofronijević je kralj na harmonici u Srbiji, a polako ali sigurno svojim eksperimentima na harmonici to mjesto u Hrvatskoj zauzima Nurkić.

Samir je nedavno objavio spot za pjesmu “Ederlezi”, koju je obradio na sebi svojstven način, a kojoj je potpuno novo ruho svojim aranžmanom dao Olja Dešić.

Nurkić ističe da je uživao na snimanju prvog samostalnog spota u kojem glavnu ulogu igra Plejboj zečica Ena Fridrih (Čobanov). Pored Ene, u videozapisu se pojavljuju hrvatska talentovana pjevačica Nika Pastuović i njena sestra Lara.

Spot je snimio i režirao mladi i kreativni Josip Sunko, a montažu potpisuje talentovani Denis Golenja.

– Htio bih pohvaliti i cijeli kreativni tim koji je svojom vizijom, u spoju s audiom, napravio pravu filmsku priču. Kao producenticu spota posebno bih htio pohvaliti svoju menadžerku Suzanu Erbežnik. „Ederlezi“ i bez samog teksta daje slušaocu snažnu poruku, koja je isprepletena raznim emocijama. Ta pjesma pripada svima i veoma često je izvodim na svojim nastupima, te svaki put postiže istu reakciju kod publike. Ovog puta sam samu pjesmu digao na viši nivo, kombinujući elemente filmske muzike, tradicionalnih instrumenata i solo harmonike, sa specijalnim efektima na moj način, koji vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima – kaže Nurkić, koji je poznat i po virlanom hitu “Zvončića” na harmonici.

Samir je od malih nogu vezan za muziku i od svoje četvrte godine druži se sa harmonikom. Rođen je i živi u Zagrebu, ali ističe da ima bosanskohercegovačke korijene.

Foto: privatna arhiva/RAS Srbija

– Moje porijeklo je iz Bosne i Hercegovine, tačnije otac mi je iz Brčkog, a majka Mostarka, tako da u meni ima dosta sevdaha i emocije koje se odražavaju na sve što sviram. Mislim da se to vidi na svakom mom nastupu – kaže na kraju Samir Nurkić čiji album će izdati IDM, izdavačka kuća sa bazom u Njujorku.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO