Politika

INCIDENT NA SVEČANOSTI Brnabić odgovorila na zvižduke: “Poštujte pretke, fašizam neće proći" (VIDEO)

Poštujte pretke, fašizam neće proći, poručila je danas predsjednica Vlade Ana Brnabić grupi pristalica Dveri i SNP Naši koji su zvižducima propratili njeno obraćanje u Orašcu, na proslavi Dana državnosti.

INCIDENT NA SVEČANOSTI Brnabić odgovorila na zvižduke: “Poštujte pretke, fašizam neće proći" (VIDEO)
FOTO: TANJUG

Naime, dok je Brnabić govorila, jedna grupa ljudi, koja je nosila zastave Dveri i SNP Naši, zviždala je i uzvikivala “izdaja”, “izdali ste Kosovo” i “odlazite”, prenijele su agencije.

Brnabić je, tokom govora, rekla da su danas u Orašac neki došli da zvižde, danas kada, kako kaže, “treba da pokažemo jedinstvo i zajedništvo u borbi za bolju budućnost”.

– To treba da pokažemo zbog naših predaka, ali danas imamo ovdje one koji zvižde, a to je njima na čast. Mi ćemo se boriti i, garantujem vam, što ste vi glasniji, to ćemo se mi boriti jače – rekla je Brnabić.

Pošto je ta grupa, koja je držala i transparent sa napisom “Vučiću, izdao si Kosovo”, nastavila sa zvižducima, premijerka im se još jednom obratila, na kraju, pozivom da poštuju pretke i porukom da fašizam nikada neće pobijediti u Srbiji.

– Vama, koji ste došli ovdje, da na ovaj svečani dan i ovo sveto mjesto, zviždite, ne ispoštujete pretke i ne čujete šta radimo za budućnost… Vidim zastave koje nosite. Fašizam u Srbiji nikada neće pobijediti. Borićemo se protiv fašizma, kao i svi naši preci – rekla je ona.