Hronika

Isak brani sinove nakon informacija da su UČESTVOVALI U TUČI "Pakuje nam se, inspektor koji vodi sve ovo se dovodi u vezu sa UBISTVOM SVOJE SUPRUGE"

Nakon informacija koje su se pojavile u javnosti da su Arnel i Aldin Isak, sinovi Rame Isaka, ministra unutrašnjih poslova FBiH pretukli muškarca u Zenici na benzinskoj pumpi "DHD", Ramo Isak je demantovao te navode.

Isak brani sinove nakon informacija da su UČESTVOVALI U TUČI  "Pakuje nam se, inspektor koji vodi sve ovo se dovodi u vezu sa UBISTVOM SVOJE SUPRUGE"
FOTO: KLIX.BA/YOUTUBE/SCREENSHOOT

Ramo Isak za Avaz ističe da su saslušani svi svjedoci, a da je 10 policajaca bilo na intervenciji koji su vidjeli da je osoba otišla s tog mjesta bez povreda.

– Desio se incident ujutro oko 3 sata, kada je došla osoba pod dejstvom ili alkohola ili droga, rekao da će prebiti zaposlenike, dok je zaposlenik sipao gorivo stranci. On je nasrnuo na zaposlenika, nanio mu povrede, nakon čega je pozvana policija koja je tu došla. On se ponašao u prisustvu policije neuračunjivo te su ga uhapsili. Odveden je bez ikakvih povreda, a zaposlenik je imao povrede i odveden je u Hitnu pomoć. Ovo što se pojavilo u medijima za to će sigurno biti krivične prijave protiv zaposlenika u Ministarstvu unutrašnjih poslova i svih onih koji pokušavaju da napakuju, jer je više dosta. Prvo su prije par mjeseci meni pokušali napakovati, pa se onda pojavila osoba i dala izjavu da sa mnom nikada nije imala konflikte, što je i istina, a nakon toga se sve ušutilo – kaže Isak.

Mišljenja je da je ovo priprema za predizbornu kampanju određenih osoba u Ministarstvu.

Pročitajte još

– Dobio sam informaciju koji operativac, odnosno inspektor vodi istragu. Riječ je o inspektoru koji je nekoliko puta pokušao napakovati i uvijek je to padalo na sudu. Najlakše je dokazati istinu, teško je dokazati laž. Ne može se onakva izjava dati iz policije ako ima zapisnik, koji potvrđuje sve moje navode. Ono što je interesantno da se to nije pojavilo u biltenu sutra, nego je to planski sklonio da se to može pakovati. Moji sinovi nisu učestvovali o tome, nego su obavijestili i policiju i agenciju koja se bavi zaštitom. Uostalom, ko bi pravio na svom objektu bilo kakav problem – ističe Isak.

Dodaje da će se sigurno doći i do osobe “koja je poslala osobu na pumpu da pravi incident”.

– Sigurno će se pokrenuti postupci protiv svih odgovornih, vjerujem u institucije ove države. Prošli put smo pustili da to prođe, ali ovaj put neće ostati na ovome. Već imamo informacije iz MUP ko to radi, koja je namjera – naglasio je Isak..

Upitan da li misli da je to povezano sa vrhom Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, Isak ističe:

– Vjerujem da je ovo povezano sa Ministarstvom u Upravom policije, jer ovo obični inpektori ne mogu da urade. Borim se protiv kriminala i objavio sam rat kriminalu i radim sve da kriminalci završe iza rešetaka. Pokušali su da kupe, prepadnu, sve da urade, a kada nisu ništa uspjeli pokušavaju da napakuju. Svi oni koji su u vezi s kriminalom, koji bilo kome montiraju, oni su takođe kriminalci i završiće gdje im je mjesto – rekao je Ramo Isak.

Naglašava da inspektor koji vodi postupak je već par puta pokušao napakovati ljudima u okruženju ministra krivične prijave.

– On je lažno svjedočio i to je već padalo na sudu. Imam informacije da je uticao na svjedoke da daju izjave. Inspektor koji vodi sve ovo se dovodi u vezu sa ubistvom svoje supruge i vjerovatno ga drže da može odrađivati takve poslove. Prije 20-ak godina supruga tog inspektora je navodno počinila samoubistvo u kući sa njegovim službenim pištoljem. Takvi ljudi su najskloniji radnjama koje su nečasne. U policijskim redovima ne mogu biti oni koji pokušavaju montirati nešto – zaključio je.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu