Kultura

ISIDORA JE ZNALA DA LIJEKA NEMA "Bila sam na potpuno sirovoj ishrani, bolest je napredovala"

Spisateljica Isidora Bjelica juče nas je napustila, u 52. godini, nakon višegodišnje borbe sa opakom bolešću.

ISIDORA JE ZNALA DA LIJEKA NEMA "Bila sam na potpuno sirovoj ishrani, bolest je napredovala"
FOTO: RAS SRBIJA

Isidora je svojevremeno govorila da zna šta je najčešći okidač za ovu bolest.

– Kancer je hronična bolest, ja znam da meni borba tek slijedi, da se bolest ne vrati. Moji ljekari su vrištali kada smo saznali. Nema čarobnog lijeka, svaki kancer je drugačiji – rekla je jednom prilikom za B92, pa dodala:

Pročitajte još

– Ja sam bila na potpuno sirovoj hrani i moj kancer je progradirao a neki su se izliječili na taj način. “Low carbs (engl. hrana sa malo ugljenih hidrata)” je najbolja terapija. Ne hrane proteini i meso kancer, nego šećer. Aditivi, stres zagađenost, ja na ulici kada sretnem žene sa istim dijagnozama, ja se šalim, niko od nas nije pušio, nije pio, zdravo se hranio, ali imamo jednu zajedničku stvar – sve smo doživjele velike tuge, stresove. Ako mene pitate šta je okidač, to je velika tuga, stres, razočarenje, a oko toga niko ne radi – govorila je Isidora u intervjuu, prenosi Blic.

Posljednje gostovanje Isidore Bjelice na TV bilo je u emisiji “Magazin In”.

– Prvo sam sebe treba da usrećiš. Ja sam radila sa preko 200 žena i kad god je došlo do problema u braku i u vezi, šta je bio problem? Nisu im se više divile. Sve je pitanje naših programa. Sreća je stvar odluke. Ne treba nikada partnera ostavljati kada si bijesan – rekla je Isidora tada u emisiji Sanje Marinković.