Društvo

ISPRAĆAJ ZA PAMĆENJE Profesor poznat kao "čovjek mudrost" otišao u penziju, evo šta su mu đaci priredili posljednjeg radnog dana (VIDEO)

Da se dobro dobrim vraća, najbolje pokazuje primjer Dragiše Stamenkovića, profesora istorije Srednje škole "Sveti Trifun" u Aleksandrovcu koji će svoj odlazak u penziju pamtiti kao nešto najljepše što mu se desilo u toku svojih profesorskih dana, zahvaljujući đacima kojima je predavao.

Profesor i đaci u školi
FOTO: SREMSKOMITROVACKIPORTAL/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Naime, na Instagram stranici “Sremskomitrovackiportal”, osvanuo je video snimak koji prikazuje koliko je profesor Dragiša, poznatiji kao Giga, bio omiljen među đacima u ovoj školi onda kada su odlučili da mu prirede ispraćaj u penziju uz gromoglasan aplauz, pravivši špalir duž hodnika i stepenica. Snimak je naravno na oduševljenje mnogih, brzo postao viralan.

Na ovom dirljivom snimku može se vidjeti profesor Giga koji potpuno iznenađen prolazi kroz špalir duž hodnika dok mu đaci bez prestanka aplaudiraju.

Da je Giga za njih tokom svih godina učinio mnogo i da se prema njima ponašao baš onako kako jedan pravi profesor treba, pokazuje upravo ovaj gest zahvalnosti njegovih đaka.

A pored ovakvog vida zahvalnosti od strane đaka, ona nije izostala ni kod profesora koga su, kako se vidi na snimku, preplavile emocije.

Giga važi za “čovjeka mudrosti”

U komentarima ispod objave na pomenutoj Instagram stranici, mnogi su iskazali divljenje kako profesoru, tako i samim đacima, koji su još jednom iskoristili priliku, te se oprostili od svog omiljenog profesora i poželjeli mu sreću u penziji.

Pročitajte još

– Neke prethodne generacije su Vas nazvale “čovekom mudrosti”, i mi se sa tim apsolutno slažemo, jer svaka Vaša misao se može protumačiti kao mudrost. Raditi sa Vama i dodatno širiti znanje u Vašem društvu bila je ogromna privilegija – glasio je jedan komentar, piše Blic.

Za njim, došli su i drugi.

“Hvala Vam na ljubaznosti, nesebičnosti i podršci. U Vašem načinu rada i pristupu osjetili smo ogromno poštovanje prema nama učenicima, jer ste nas uvijek posmatrali kao odrasle osobe, kao ljude. Osjetili smo i ogromnu ljubav koju imate prema ovom poslu”, “Prijateljski, roditeljski odnos prema učenicima gajio je godinama. Imali smo tu sreću da je predavao našoj generaciji i ostali smo prijatelji za cijeli život”, “Kad si čovjek, tako je to”, “Divan čovjek, prije svega, pa onda vrhunski pedagog i profesor. Srećan odlazak u penziju! Jedan je Giga”, bili su još neki od mnogobrojnih komentara ispod ovog ovog dirljivog videa.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije