Sudbine

"JA ĆU IM SE USKORO PRIDRUŽITI" Goricu Popović i Evu Ras pogodio odlazak Ivana Bekjareva

Glumac Ivan Bekjarev umro je juče u 74. godini, a brojne kolege ostale su zatečene ovom tužnom viješću.

"JA ĆU IM SE USKORO PRIDRUŽITI" Goricu Popović i Evu Ras pogodio odlazak Ivana Bekjareva
FOTO: Z.ILIĆ/RAS SRBIJA

Glumica Gorica Popović šokirana je vijestima o smrti Ivana Bekjareva, te je istakla da je bio veoma dobar čovjek i posvećen profesor.

– Jako sam šokirana i mnogo mi je žao. Znala sam da nije dobro. Radili smo u februaru “Koferče” , prvi put smo on i ja zajedno bili na sceni. Dugo se znamo i radili smo divne stvari tokom karijera. On je bio specifičan i dobar glumac, čovjek velike energije i radoznalosti. Negdje smo bili bliski i po stvarima u životu koje smo voljeli, hedonističkim. Poslije proba me je vodio u Zemun da mi pokaže mjesta gdje se dobro jelo ili gdje je imalo nešto lijepo da se kupi. Mogao je još da igra i publici toliko toga da da, strašno mi je žao. Bio je odličan i posvećen profesor, sjajan čovjek – rekla je za Blic.

FOTO: J. ŽIGIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: J. ŽIGIĆ/RAS SRBIJA

Ni glumica Eva Ras nije mogla sa sakrije koliko joj je žao zbog smrti kolege i ističe da će uloge po kojima je publika zavoljela Ivana Bekjareva pomoći da ga nikad ne zaboravimo.

FOTO: GORAN SRDANOV/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN SRDANOV/RAS SRBIJA

– Ivan Bekjarev je sa 19 godina počeo u Rasovom pozorištu i sada je otišao kod Rasa. Ja ću im se eto uskoro pridružiti. Prije deset godina smo bili na ljetnjim igrama kod Rasa i bili smo zaista vanserijski. Igrali smo mi i kod Siniše Pavća. Odavno nismo igrali zajedno, sada svi odbijamo uloge. Strašno je što je Beki umro. Smrt je naš teret koji nam je Bog dao. Uloge koje je tumačio će pomoći da ga nikada ne zaboravimo. Neka počiva u miru i neka mu anđeli pjevaju.