Hronika

“JAVNA TAJNA” Komšije supružnika koji su u kafani podvodili djevojke, tvrde da su svi znali ČIME SE BAVE

Mještanima Majura, prigradskog naselja u Šapcu, gdje su uhapšeni vlasnici kafane S. G. i V. G. pod sumnjom da su podvodili djevojke, taj lokal i ranije je bio sumnjiv.

“JAVNA TAJNA” Komšije supružnika koji su u kafani podvodili djevojke, tvrde da su svi znali ČIME SE BAVE
FOTO: M. ČVORIĆ-GUBELIĆ / RAS SRBIJA

Kažu da su tu viđali često parkirane skupe automobile.

– Živim u Majuru već 40 godina. Odavno ja znam S .G. i V G. Oni se bave “prljavim poslovima”. Njihova kafana je čuvena po tome. Opšte je poznato da se u “Zlatnoj gredi” okupljaju žene sumnjivog morala, zbog toga tamo nikada ne ulazim. Oni slabo komuniciraju i sarađuju sa komšilukom. Nisam iznenađena sto su uhapšeni, jer su i ranije privođeni zbog prostitucije – priča jedna mještanka.

Mještani izbjegavaju da komentarišu, jer kako kažu, ovo je malo mjesto i svi se znaju, piše Blic.

– Ma to je javna tajna. Tu su dolazili mnogi iz grada. Konačno je to raskrinkano da se sačuvaju mlada djeca – pričaju komšije.

Pročitajte još

Podsjećamo, u noći između petka i subote, u akciji šabačke policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapšeni su muškarac V. G. (57) i njegova supruga E. G. (49) iz okoline Šapca, kao i N. O. (41), zbog trgovine ljudima i podvođenja djevojaka za novac.

Kako su saopštili iz MUP-a osumnjičeni se terete da su u dužem vremenskom periodu, koristeći teške prilike ženskih osoba, organizovali njihovu seksualnu eksploataciju u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Policija je izvršila pretres ovog objekta, gdje je zatekla četiri djevojke, koje su, kako se sumnja, pružale seksualne usluge i tri muškarca koji su bili korisnici seksualnih usluga.

– Pretresom prostorija pronađeno je i uz potvrdu oduzeto 21.840 evra, 850 švajcarskih franaka, 2.080 dolara, 820 kuna, 700 konvertibilnih maraka i 42.000 dinara – navedeno je iz MUP-a.

Inače, prostitucija u ovom objektu traje duži vremenski period, a korisnici usluga bili su poznati muškarci iz Šapca.