Hronika

JEZIVA DOJAVA POLICIJI Dvojica mladića životima platili probnu vožnju motorom

Faris Ćurkić (33) iz Novog Pazara i Armin Kasumović (20) iz Sjenice poginuli su u četvrtak veče kada su motorom udarili u betonski zid prodavnice u Javorskoj ulici u Sjenici.

JEZIVA DOJAVA POLICIJI Dvojica mladića životima platili probnu vožnju motorom
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Kada je došlo do nesreće još uvijek nije poznato, ali su tijela mladića pronađena rano ujutru, piše Blic.

Ono što se zna je da je Faris sa ocem u četvrtak veče došao do Sjenice i dotjerao motor marke “jamaha” kako bi ga Armin pogledao jer je bio zainteresovan da ga kupi.

Oko 22 sata su krenuli u probnu vožnju, Javorskom ulicom ka izlazu iz Sjenice. Kako se poslije izvjesnog vremena nisu vratili, a telefoni im bili nedostupni, Farisov otac je nestanak prijavio policiji. Tek ujutru oko pola četiri, policiji je jedan muškarac dojavio da je vidio nepomična tijela i motor – kaže izvor u policiji.

– Na tom dijelu ulice je blaga krivina ulijevo. Tragovi na licu mjesta ukazuju na to da su se najvjerovatnije kretali velikom brzinom, da su izgubili kontrolu nad motorom, udarili u ivičnjak, a potom i u zid. Za sada ništa ne ukazuje da je motor bio u kontaktu sa drugim vozilom prije udara u zid – dodaju u policiji.

Ko je upravljao dvotočkašem, nije potpuno jasno, ali se pretpostavlja da je za volanom bio Faris.

Rođaci i prijatelji nastradalih mladića su u šoku. Za Farisa i Armina imaju samo riječi hvale, kažu da su obojica voljeli automobile i motore, kao i da su uživali u vožnji.

Prihvati notifikacije