Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KO JE UBIO IVANOVIĆA Vulin: Čim ga napadaju znači da se Vučić uspješno bori za Srbe

Politika
Autor:

Foto : Siniša Pašalić/RAS Srbija

Minsitar odbrane Aleksandar Vulin istakao je večeras da Priština ne želi da se razriješi ubistvo Olivera Ivanovića, i da oni Ivanovićevu smrt koriste kao povod za napade na Srbe i na predsjednika Aleksandra Vučića.

– Takozvani ministar pravde u Vladi u Prištini nije osjetio potrebu da objasni zašto na Kosovu i Metohiji ima toliko ubijenih, opljačkanih i protjeranih Srba, a tako malo osuđenih za zločine nad njima – izjavio je Vulin reagujući na izjavu Abelarda Tahirija da je predsjednik Srbije odgovoran za davanje naloga za ubistvo Olivera Ivanovića.

Na Kosovu i Metohiji je od 1999. ubijeno preko 1.000 Srba i za njihove smrti gotovo niko nije odgovarao, ukazao je Vulin.

On je istakao da i za bezbrojne napade na Srbe, za pljačke i ranjavanja, gotovo niko nije odgovarao, kao ni za protjeranih 250.000 Srba, za spaljene crkve 17. marta 2004. gotovo niko nije odgovarao.

Foto: Tanja Valić/Tanjug

– Kao što Šiptarima nije stalo da otkriju i osude ubice žetelaca u Starom Grackom ili ubice djece u Goraždevcu na rijeci Bistrici, tako im nije stalo ni da se otkrije ubica Ivanovića – ocijenio je Vulin.

Dodao da nisu uspjeli da slome Vučića niti da mu pripišu odgovornost za svoje poteze kojim su ubili dijalog pa pokušavaju da mu prebace odgovornost za zločine o kojima znaju mnogo više nego što smiju da priznaju.

– Istina o ubistvu Ivanovića biće poznata, ali to Prištinu neće moći da obraduje. Koga Šiptari mrze i napadaju kao Vučića, taj može biti siguran da se uspješno i istrajno bori za Srbe – poručio je Vulin.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO