Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“KOSOVO OSTAJE NEPRIZNATO” Dodik tvrdi da Tači nije pozvan kao predsjednik već kao Priština

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da Hašim Tači nije pozvan kao predsjednik samoproglašenog Kosova na Samit procesa saradnje jugoistočne Evrope (SEECP).

– Tači nije pozvan kao predsjednik, nego kao Priština. Taj format su prihvatile zemlje koje nisu priznale Kosovo, a to su Srbija, Rumunija, Grčka i BiH. Ako će doći kao Priština i u fus noti, neka dođe i ukoliko mu to nije problem, zašto bi nama bio. Svi ostali su pozvani kao predsjednici država – rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da Kosovo ostaje nepriznato.

– Stav o Tačiju sam iznio kada sam rekao da Republika Srpska nema nikakve ambicije i teritorijalne pretenzije na Kosovu i da (Tači) mora da razumije da je Kosovo sastavni dio Srbije. Kosovo ostaje nepriznato i ako Tači pristaje da dođe na SEECP na način kako je predviđeno, a to je fus nota, onda neka to uradi – rekao je Dodik.

On je istakao da su neki od predsjednika potvrdili dolazak na Samit.

– Niko ne treba da sumnja da ću kao srpski član Predsjedništva BiH, koji će predsjedavati skupom, učiniti sve da Republika Srpska bude vidljiva – rekao je Dodik i zaključio da je Republika Srpska uređena i stabilna, uprkos pokušajima nekih da je predstave drugačije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO