Banjaluka

"Kršeći zakon skidate brojne bitne tačke sa dnevnog reda" Banjalučki odbornici neće raspravljati o subvenciji za javni prevoz i Evropskoj kući

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković, prije rasprave o dnevnom redu, istakao je da su od strane Komisija skinute dvije tačke. Tako se danas, po svemu sudeći, neće raspravljati  o subvencijama u javnom gradskom i prigradskom prevozu, kao i o dodjeli u zakup poslovnih prostorija Delegaciji EU u BiH.

Skupština Grada Banjaluka
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Na ovo Ninkovićevo obavještenje odmah je reagovao predsjednik kluba odbornika PDP u banjalučkoj Skupštini Dragan Milanović, za kojeg je ova praksa, kako je rekao, nastavak destruktivne politike skupštinske većine pod vođstvom SNSD.

Po običaju, kršeći zakon skidate brojne bitne tačke sa dnevnog reda. Iako je sud zvanično rekao da je to nezakonito vi nastavljate da radite istu stvar, danas nećemo raspravljati o subvencijama za javni prevoz i ljudi će ispaštati – istakao je Milanović.

Pročitajte još

Pored “skidanja” tačaka, prije samog izjašnjavanja o dnevnom redu, desetak novih tačaka predložili su gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i od predsjednik Skupštine Ljubo Ninković. Odbornici nisu dobili materijale za nove, predložene tačke, zbog čega ponovo nisu krili nezadovoljstvo, piše BL portal.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu