Kultura

KUMSTVO SE NE ODBIJA Glumac kultnog filma ulogu dobio preko mafijaških veza (VIDEO)

Kumstvo se ne odbija, niti se odbija kad ti netko poturi ugovor pred nos, pa ti obeća da će se na papiru naći ili tvoj potpis ili tvoj mozak.

KUMSTVO SE NE ODBIJA Glumac kultnog filma ulogu dobio preko mafijaških veza (VIDEO)
FOTO: SCREENSHOT YOTUBE

Tako je Al Martino dobio ulogu Džoni Fonatnea u kultnom izdanju “Kum”.

Ulogu dobio preko gangsterskih veza

To je inspiracija, ali onda je život počeo imitirati umjetnost koja je već imitirala život, pa je Al Martino ulogu Fontanea dobio preko gangsterskih veza i tako napravio totalni kovitlac, priču unutar priče, jer je u namjeri da odigra određeni lik u filmu morao napraviti isto što taj lik radi, samo u stvarnosti.

Kopola je režirao “Kum”, a nije htio Martina, iako se ovaj već ranije dogovorio s producentom da preuzme ulogu Fontanea. Ne, Frencis Ford je imao drugog favorita, izvjesnog Vica Damonea, takođe, poznatog pjevača.

Zbog mafijaša nije smio u SAD

Tad je Al Martino pozvao svog kuma Rasel Baflina, glavu podzemne porodice Baflino, a Rasel je dao ponudu koja se ne odbija, pa je Damone otpao iz priče jer se čovjek nije htio zamjeriti mafijašima. Tako je Martino postao Džoni Fontane i to mu je ostala jedina filmska uloga u životu, mada se protegla na dva naslova pošto se pojavio i u trećem dijelu sage.

Možda bi mu bila i bogatija biografija da pedesetih nije odbio mafijaške usluge, pa otišao na duže vrijeme u Britaniju i nije se smio vratiti u Ameriku, ali je kasnije postao iskusniji i shvatio da je bolje pridružiti im se kad ih već ne možeš pobijediti, piše Index.

Pročitajte još

Pravi čovjek provodi vrijeme s porodicom. I to je naučio od don Vita, pa je tako preminuo u miru svog doma i s troje djece iza sebe 2009. godine, a rođen je 1927.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije