Politika

“Kurti pokušava da isprovocira Srbiju” Čović poručuje da međunarodnoj zajednici ne odgovara stabilan region

Međunarodnoj zajednici ili pojedinim zemljama u njoj očigledno ne odgovara stabilan i normalan region, u kome bi se ljudi između sebe dogovorili, smatra nekadašnji potpredsjednik Vlade Srbije Nebojša Čović.

“Kurti pokušava da isprovocira Srbiju” Čović poručuje da međunarodnoj zajednici ne odgovara stabilan region
FOTO: RTS/YOUTUBE SCREENSHOT

Čović je istakao da od predstojećih pregovora u Briselu Beograda i Prištine ne očekuje ništa, te da prištinski premijer Aljbin Kurti pravljenjem konfliktne situacije zapravo pokušava da kupi vrijeme da se Srbija ne bi vratila na stanje koje je bilo prije Briselskog sporazuma.

– Kurti pokušava da isprovocira Srbiju na neki oružani sukob, gdje će njega i Prištinu navodno štititi NATO. Nisam baš siguran da će to tako biti. Kurti jako loše politički stoji na prostoru Kosova i Metohije, i želi da dokaže da je veći Albanac od svih Albanaca – rekao je za Čović za RTS.

Čović, koji je bio i šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, pita kada će da se napravi Zajednica srpskih opština, i to onako kako je Briselskim sporazumom i pratećim aktima do tančina predviđeno, kao i da se vrati zemlja manastiru Dečani?

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije