Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“Mačak u čizmama” večeras gostuje u Bugojnu: Predstava za sve generacije

Kultura
Autor:

Foto DPRS/RAS Srbija

Predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske „Mačak u čizmama“ predstaviće se večeras bugojanskoj publici i stručnom žiriju 13. “Susreta pozorišta/kazališta lutaka BIH”,  koji se održavaju od 24. do 28. septembra u organizaciji Kulturno-sportskog centra Bugojno.

Ova lutkarska predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske dobitnik je nagrade za najbolju predstavu u cjelini na ovogodišnjem 25. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Subotici. Nastala je prema motivima istoimene bajke Šarla Peroa, dramatizaciju je radila Teodora Popova, režiju Todor Valov, a scenografiju i lutke Stefka Kjuvlijeva.

S obzirom na to da objedinjuje različite vizuelne elemente kao što su video animacija, živa igra, lutke, maske i kostimi u njoj može da uživa publika svih uzrasta i ukusa. U predstavi igraju: Božana Bijelić, Aleksandra Spasojević, Aleksandar Blanić, Đorđe Janković, Duško Mazalica i Slobodan Perišić. Na ovogodišnjim Susretima pozorišta/kazališta lutaka BiH, pored DPRS predstave će igrati i Bosansko narodno pozorište Zenica, Pozorište mladih Sarajevo, Lutkarsko kazalište Mostar, Pozorište lutaka Mostar, Gradsko pozorište „Jazavac“ Banjaluka, Dječije pozorište „Eko–Art“ Bugojno i Kulturno-informativni centar Tomislavgrad.

Predstave u takmičarskom dijelu programa ocjenjivaće stručni žiri Festivala koji čine: Cvetin Aničić, glumac-lutkar iz Šida, Marko Vukosav, student Akademije umjetnosti u Banjaluci i Antonio Džolan iz Bugojna. U okviru susreta održaće se i više okruglih stolova, dramskih radionica i druženja s domaćim dječijim piscima.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO