Društvo

Magla u kotlinama i pored rijeka: Obustava saobraćaja na vojnom poligonu Manjača

Putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) jutros se vozi bez posebnih ograničenja, magle ima u kotlinama i pored rijeka, izmjene su na dionicama na kojima se izvode radovi, a iz Auto-moto saveza Srpske vozačima savjetuju da budu oprezni i vožnju prilagode uslovima na putu.

Magla u kotlinama i pored rijeka: Obustava saobraćaja  na vojnom poligonu Manjača
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Obustava saobraćaja sutra i u srijedu, 6. oktobra, privremeno će biti na regionalnom putu Srpske Toplice Čađavica, dionica Kola – Stričići, u periodu od 8.00 do 18.00 časova zbog izvođenja bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača.

Za vrijeme trajanja privremene obustave, saobraćaj će se preusmjeriti na alternativni pravac Kola-Ledenice-Stričići.

Deminerski radovi aktuelni su na dionici magistralnog puta Rogoušići-Pale, na lokalitetu kamenoloma Rogoušići, zbog čega će sutra dolaziti do privremene obustave saobraćaja od 15.30 do 16.30 časova, u trajanju pet do sedam minuta u jednom, eventualno u dva intervala.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, u blizini samog graničnog prelaza Hum, dolazi do povremene obustave saobraćaja od 7.00 do 15.00 časova.

Usporeno, uz izmjene, saobraća se na dionicama Crkvine-Modriča, Šešlije-Johovac, Gradiška-Nova Topola, Ustiprača-Međeđa, Foča-Dragočava, Kotor Varoš-Obodnik, te u tunelima Kalovita brda /LJubogošta-Pale/, Čiljegovići /Lapišnica-LJubogošta/ i Ugar /Crna Rijeka-granica Republike Srpske/.

Radi se i na regionalnim putnim pravcima Tedin Han-Križ, na entitetskoj granici, i Jezero-Šipovo gdje povremeno dolazi do obustave u vremenu od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi u trajanju do jedan čas.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionicama Kozarac-Mrakovica, Čajniče-Miljeno u mjestu Luke i Ukrina-Gornja Vijaka saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Deminerski radovi se izvode na dionicama magistralnog puta na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici 2. Sarajevske brigade – Krupac, Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji i Derventa-Podnovlje u Gornjim Božincima. Obustave se vrše u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na putnim pravcima kojima se kreće prevoz vangabaritnog tereta, vozačima se skreće pažnja da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH se na auto-putu zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi saobraća dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica zbog sanacionih radova tokom dana saobraća se jednom trakom naizmjenično, a od 23.00 do 4.30 časova saobraćaj je u tunelu obustavljen.

Na putu Tuzla-Kalesija /zbog radova u tunelu Čaklovići/, saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporen saobraćaj zbog radova je moguć na putnim pravcima Donji Vakuf-Jajce, Topčić Polje-Žepče, Grude-LJubuški, Livno-Šuica, Hutovo-Stolac i Jezero-Šipovo.

Kada je riječ o graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Prihvati notifikacije