Svijet

Majka nepravedno optužena za smrt bebe: Tri godine kasnije sud je donio oslobađajuću presudu, zbog koje je briznula u plač (VIDEO)

Majka Čelsi Vitbi (27) iz kanadske provincije Saskačevan, optužena za ubistvo svog 18-mjesečnog sina, proglašena je nevinom.

Oslobađajuća presuda za majku optuženu da je ubila svoje dijete
FOTO: GLOBAL REGINA/TWITTER/SCREENSHOT

Čelsi je suđeno za ubistvo drugog stepena nakon što su rezultati obdukcije utvrdili da je njen sin Emerson 10. juna 2020. umro od krvarenja u mozgu usljed povrede glave tupim predmetom.

Sudija Ketrin Doson izrekla je presudu u prepunoj sudnici u Redžajnu u utorak ujutru, utvrdivši da majka nije kriva ni za ubistvo drugog stepena, ni za ubistvo iz nehata.

– Shvatam da je ovo emocionalno suđenje i odluka. Jasno mi je da je svima koji su poznavali Emersona, slomljeno srce – rekla je Dosonova prije nego što je pročitala odluku.

Vitbi je 10. juna pronašla svog sina “bez znakova života” u svom krevetiću prije nego što je pozvala hitnu, ali je dijete umrlo nakon što je prevezeno u bolnicu.

Zaključci iz dokaza sugerišu da je Emerson mogao imati prethodnu povredu mozga koja je bila podložna ponovnom krvarenju i da je to moglo da izazove smrt. Ovo je teorija koju je iznio jedan od vještaka tokom suđenja i argument koji je odbrana iznijela u završnoj riječi.

Pročitajte još

Zaplakala nakon presude

Vitbi je sjedila u sudnici čvrsto držeći plišanog medu, povremeno brišući suze. Kada je Dosonova objavila svoju odluku, briznula je u plač. Kada je sud raspušten, članovi porodice su je okružili i pružili utjehu.

– Olakšanje je vjerovatno najbolja riječ da se to opiše. Ne bih rekao da je srećna, ali mislim da joj je laknulo i mislim da… nije sigurna šta da radi. Ovo je bio glavni fokus njenog života u posljednje tri godine – rekao je advokat odbrane Daren Kraušar na pitanje kako se Vitbi osjeća.

Glavni tužilac Adam Breker rekao je da će vjerovatno uložiti žalbu, prenosi Regina Lider Post.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije