Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MARKOVA PRVA FOTOGRAFIJA Sin Mirjane Marković NEPREPOZNATLJIV na kremaciji majke u Moskvi

Politika
Autor:

Foto: Alfa Moskva/BK televizija/RAS Srbija

Supruga bivšeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Mirjana Marković, kremirana je danas u Moskvi.

Ona je kremirana u prisustvu sina Marka Miloševića, a na skupu su govorili Sergej Nikolajevič Baburin, akademik i nekadašnji potpredsjednik ruske Dume, i Vladimir Ivanovič Dobrenkov, prorektor Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov na kojem je Mira Marković, kao doktor sociologije, bila počasni profesor.

Kremaciji je prisustvovalo osoblje ambasade Srbije i uzak krug prijatelja, što je bila želja porodice.

Kako BK televizija navodi, kćerka Marija Milošević, koja živi u Crnoj Gori, na kremaciji u Moskvi nije bila jer ne posjeduje putne isprave i ostala potrebna lična dokumenta.

Foto: Alfa Moskva/BK televizija/RAS Srbija

Urnu će sutra u Srbiju doneti prijatelj Mire Marković Dragomir J. Karić, koji će na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ sletjeti u 19 sati redovnim letom iz Moskve, nakon čega će urnu predati Udruženju „Sloboda“, koja će nakon toga biti smještena u porodičnoj kući Milošovića u Požarevcu.

Sahrana Mirjane Marković je u subotu u 15 sati. Nakon polaganja urne ispod lipe u dvorištu u kojem počiva i njen suprug Slobodan Milošević, sveštenstvo SPC Eparhije braničevske će služiti opelo, koje po ovlaščenju članova porodice organizuje Vojislav Šešelj.

Mira Marković je preminula 14. aprila u 77. godini u Moskvi usljed komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dvije operacije, piše Blic.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO