Svijet

MASAKR PREŽIVJELA SAMO DJEVOJČICA (4) Djed ubio svoju ženu i unuka (6), pa presudio sebi

Stanovnici Nešvila u Teksasu su šokirani nakon što je šestogodišnji Taj Dodson iz Kentakija ubijen prošlog vikenda.

MASAKR PREŽIVJELA SAMO DJEVOJČICA (4) Djed ubio svoju ženu i unuka (6), pa presudio sebi
FOTO: RICHARD ELLIS/EPA

Dječak, njegova baka i djed takođe su pronađeni mrtvi u porodičnoj kući u subotu uveče.

Policija je rekla da je na licu mjesta pronađen revolver. Smatra se da je dječakov deda Teri Mejdžors (64) ubio svoju ženu Li (61) i unuka, nakon čega je presudio sebi.

Masakru je izbjegla jedino Mejdžorsova četverogodišnja unuka, Tajova sestra, koja je nepovrijeđena pobjegla kod komšije po pomoć. Motiv ubistva nije poznat. Mejdžorsovi nisu imali kriminalni dosije.

Bio je dobar koliko je mogao biti. Nismo ni sanjali da bi se ovako nešto moglo dogoditi. To je čisto zlo – rekla je o djedu Tajova tetka Šenon Smoling.

Tajova majka Dženifer Karter i njen partner Deni Smoling imaju još četiri kćerke. Čejs Dodson, ujak dječaka, rekao je da je Taj često dolazio kod bake i djeda u Nešvil.

– Moja porodica proživljava tragedije otkako sam imao sedam godina. Najstariji brat umro mi je 2002, drugi brat Čad (Tajov biološki otac) umro je 15 dana prije nego što je Taj rođen. Bio sam u bolnici kad se on rodio. Presjekao sam njegovu pupčanu vrpcu. Očuh Deni bio mu je dobar otac. Taja su mnogi voljeli – ispričao je on za Ju-es-ej tudej, prenosi Blic.