Gradovi

Medicinari: Zajedničkom borbom protiv smrtonosnog virusa korona

Medicinari Bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini pozvali su sugrađane na sabranje i odgovornost u zajedničkoj borbi protiv smrtonosnog virusa korona i upozorili da bez poštovanja epidemioloških mjera i vakcinacije struka neće moći sama da se izbori za očuvanje života.

Medicinari: Zajedničkom borbom protiv smrtonosnog virusa korona
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ljudi u kovid bolnicama bore se da udahnu i da prežive, a mi možemo da im u tome pomognemo ako poštujemo epidemiološke mjere i sačekamo da se zajedno provodimo kada savladamo smrtonosni virus – poručio je medicinski tehničar iz kovid bolnice Milisav Bojić.

Pročitajte još

On je upozorio da je novi talas virusa korona jači od ranijih, da su oboljeli sve mlađi, kliničke slike sve teže i bolnice se pune.

– Duže od godinu dana pomažemo oboljelima od virusa korona, nije lako ni samo gledati tu borbu za udah, za život, nije lako gledati smrt – istakao je Bojić.

U obraćanju novinarima ispred Bolnice, medicinari iz tri bijeljinske kovid bolnice poručili su građanima da borba za ljudske živote mora biti zajednička i iznad svega, pa i posla i privrede.

Glavna sestra Bolnice Milica Dikić je navela da je epidemiološka sitiacija u Bijeljini loša i da se pogoršava, u tri formirane kovid bolnice još ima dovoljno kreveta ali se kapaciteti brzo pune, a pacijenti su sve mlađe osobe, kliničke slike sve teže i hospitalizacija je sve duža.

Dikićeva je rekla da je ponosna na požrtvovanost zdrastvenih radnika u teškim uslovima i pozvala građane da poštujući epidemiološke mjere pomognu ljudima koji se bore za život i medicinarima koji im u tome pomažu duže od godinu dana.

– Ovo nije borba samo zdravstvenih radnika, ovo je borba svih nas i u njoj moramo biti jedinstveni – zaključila je ona.

Medicinska sestra dobrovoljac u kovidu Gordana Đurić nazvala je borbu protiv virusa korona ratom za život i zdravlje.

– Ovo je borba svih nas da broj oduzetih života bude što manji tako što ćemo nositi masku, održavati distancu i smanjiti okupljanja, dok ne pobijedimo virus korona, nadamo se u drugoj polovini godine – istakla je Đurićeva.

Doktor Slobodan Marković je nakon iskustva dužeg od godinu dana kao dobrovoljac u kovid bolnicama pozvao građane da poštovanjem epidemioloških mjera i vakcinacijom doprinesu da se konačno okonča borba protiv virusa korona.

Svjedočeći svakodnevnu potresnu i tešku borbu pacijenata za život, medicinska sestra Dara Živanić je apelovala na sugrađane da im u tome zajednički pomognu odgovornim ponašanjem i strpljenjem u poštovanju epidemioloških mjera.