Politika

MEKTIĆ ODGOVORIO KOVAČEVIĆU "Da smo bili sa vama, nikada ne bismo stvorili Republiku Srpsku"

Mi da smo bili glupi i ludi i bili sa vama u jedinstvu nikada ne bismo stvorili Republiku Srpsku – napisao je ministar bezbjednosti BiH, Dragan Mektić, komentarišući izjavu portparola SNSD Radovana Kovačevića.

MEKTIĆ ODGOVORIO KOVAČEVIĆU "Da smo bili sa vama, nikada ne bismo stvorili Republiku Srpsku"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ / RAS SRBIJA

Portparol SNSD Radovan Kovačević izjavio je danas da je jadno i tužno gledati današnje predstavnike nekada velikog i moćnog SDS kako na svaki način pokušavaju da sruše srpsko jedinstvo ne bi li se na bilo koji način opravdali svojim sarajevskim i stranim mentorima što su prisustvovali sastanku u Beogradu kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako drugačije protumačiti to da predsjednik SDS Mirko Šarović pokušava da ih izjednači i da napravi paralelu između deklaracije SDA, koja u potpunosti negira Republiku Srpsku i u kojoj se navodi da svi treba da govorimo “bosanski jezik” koji je dio jedinstvenog identiteta BiH, sa dokumentima SNSD u kojima je još od njegovog osnivanja 1996. godine Srpska uvijek na prvom mjestu i koji se uvijek i obavezno pozivaju na Dejtonski sporazum i prava i nadležnosti koje smo tim sporazumom dobili – rekao je Kovačević, što je Mektić prokomentarisao na svom Tviter profilu.