Politika

"Miting zasnovan na argumentima" Stevandić poručuje da ista vlast u Banjaluci i Sarajevu znači da Srpska odlučuje o BiH

Posljednje četiri godine, kada je i na nivou BiH i na nivou Republike srpske bila ista politička opcija, imali smo najmanje prenosa nadležnosti, imali smo preko dvotrećinske većine u skupštini, zaustavljanje nasrtaja na Srpsku.

"Miting zasnovan na argumentima" Stevandić poručuje da ista vlast u Banjaluci i Sarajevu znači da Srpska odlučuje o BiH
FOTO: US

Jedinstvena vlast na oba nivoa značila je potvrđivanje suvereniteta, izjavio je predsjednik Ujedinjene Srpske, dr Nenad Stevandić, gostujući u programu RTRS.

Stevandić dodaje da, kad postoji jedinstvena vlast, u tom slučaju Republika Srpska odlučuje o BiH, a ne kao prije dva izborna ciklusa kad je bilo obrnuto.

Takva samostalnost Republike Srpske, smatra Stevandić, ne odgovara nekim geopolitičkim rezolucijama, i zbog toga imamo trenutno stanjenu u CIK “kojim očigledno neko upravlja”.

Stevandić smatra da je najveća opasnost za Republiku Srpsku, podijeljeno društvo, jer političari su međusobno stalo podijeljeni, a podijeljeno društvo predstavlja dugoročni sukob unutar naroda.

– Zadatak je na vlasti, da te podjele zaustavi, jer cilj ovakvog ponašanja CIK, opozicije i dijela međunarodne zajednice, nisu novi izbori, već stvaranje nove krize – dodaje Stevandić.

Stevandić dodaje da je današnji miting vladajuće koalicije zasnovan na argumentima, i da će se u Banjaluci odbraniti pravo da narod sam odlučuje u svojoj sudbini.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije