Hronika

MONSTRUM IMA DEBEO DOSIJE Sarin ubica udavio djevojku prije 23 godine, a drugu iskasapio nožem 2006.

Marjan Stamenković (47) iz Vranja, koji se sumnjiči da je u subotu ubio Saru Asanović (27), prije 23 godine udavio je djevojku, a 2006. drugoj je nanio nožem teške povrede. Policija i dalje traga za Stamenkovićem, koji je navodno izašao iz zatvora u januaru.

MONSTRUM IMA DEBEO DOSIJE Sarin ubica udavio djevojku prije 23 godine, a drugu iskasapio nožem 2006.
FOTO: MUP, FACEBOOK / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Tragedija se dogodila u subotu oko 18 časova u kafiću na benzinskoj pumpi u blizini glavne autobuske stanice u Vranju. Nesrećna djevojka, koja je pogođena sa šest metaka, preminula je na licu mjesta, a poslije zločina ubica je pješke otišao s pumpe, prenosi Blic.

– Djevojka je sjedila sa jednim muškarcem u kafiću na pumpi i pila kafu. Potom je ušao napadač, ispalio nekoliko hitaca u nju i pobjegao. Zasad se pretpostavlja da su Marjan i Sara bili u vezi – priča naš izvor blizak istrazi.

Osumnjičeni Marjan ima podeblji krivični dosije i ukupno je 12 godina bio u zatvoru.

– On je u noći između 12. i 13. januara 1998. udavio Vranjanku A. T. Marjan je 22. novembra 2006. drugu djevojku nekoliko puta ubo u grudi, a takođe je povrijedio nožem i njenog pratioca. Srećom, djevojka je preživjela. Za ubistvo je u Okružnom sudu u Vranju osuđen na sedam godina zatvora, a nakon žalbe tužilaštva Vrhovni sud je kaznu preinačio na devet godina – piše portal Vranje njuz:

– Na suđenju je veštak konstatovao Marjanovu smanjenu uračunljivost i objašnjavao kako je nakon ubistva A. T. u vrijeme bjekstva “odlazio i ležao noću na njenom grobu”. Iz zatvora je izašao jer je obuhvaćen amnestijom kad mu je ostalo da odleži još godinu, četiri mjeseca i devet dana. Nekoliko mjeseci kasnije, Marjan je pokušao da ubije drugu djevojku. Dok se nalazio u bjekstvu, otišao je na hirurgiju gdje su lekari spasavali život ranjenoj djevojci. Međutim, osoblje bolnice ga je primijetilo.

– Da sam te noći htio da je ubijem, mogao sam to da učinim bez problema. Sve se odigralo u trenutku, djelimično zbog ljubomore, koja mi je slabost, i spleta nesrećnih okolnosti – ispričao je Marjan na suđenju 2007.

On je tvrdio “da je jedno vrijeme bio u vojsci i da je nožem jednim udarcem ubio medvjeda na Košarama, a da mu je omiljen tzv. rambo nož”.

Marjan se poslije ubistva A.T. prije 23 godine dvije nedjelje skrivao, ali je ipak uhvaćen. Takođe, poslije pokušaja ubistva druge djevojke pet dana je bio u bekstvu. Tada je uhapšen dok je kupovao pljeskavicu na autobuskoj stanici u Vranju.

– Sara je bila udata pa se razvela. Zabavljala se sa jednim Turčinom u Vranju, jer je on radio ovde, valjda na izgradnji auto-puta, i udala se u Turskoj. Imala je dobar brak, čuvali su je i njegovi roditelji, ali kako je govorila, nije mogla da se prilagodi načinu života u turskoj porodici. Vratila se ubrzo u Vranje. Nakon prvog braka govorila je da joj ne pada na pamet da se ponovo uda jer je još mlada – pričaju mještani.

Sara Asanović je, prema riječima mještana i poznanika, bila je izrazito lijepa i atraktivna djevojka.

– Bavila se manekenstvom, učestvovala je i na manifestaciji Karanfil djevojče u Vranjskoj Banji, bila svojevremeno i mis šarma za jug Srbije. Potiče iz dobre porodice. Otac je zaposlen u lokalnom preduzeću, majka radi po kućama za dnevnicu. Skromni ljudi, fini, ovo je šok za sve – pričaju naši sagovornici i dodaju da Sara ima brata koji s porodicom živi u Švedskoj i da on zbog korone dugo nije dolazio u Vranje.