Gradovi

NAGRADA ZA NAJORIGINALNIJE U Prijedoru sanduče za pisma Djeda Mrazu (FOTO)

U glavnoj ulici u Prijedoru postavljeno je sanduče u koje mališani mogu ostaviti pisma za Djeda Mraza, dok će najoriginalnije pismo nagraditi Udruženje “Žene u umjetnosti”.

NAGRADA ZA NAJORIGINALNIJE U Prijedoru sanduče za pisma Djeda Mrazu (FOTO)
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Predsjednica ovog Udruženja, Biljana Anđelić kaže da mališani svoja pisma mogu ostavljati u sanduče do 30. decembra.

Planiramo, osim ovog sandučeta koje je u centru grada, da postavimo još jedno sanduče u gradu, kao i jedno ispred naših prostorija. Najoriginalnije pismo ćemo nagraditi originalnim poklonom 31. decembra u prostorijama našeg Udruženja – kaže Anđelićeva.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija
Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

Dodaje da će uz pomoć sponzora novogodišnjim paketom i originalnim poklonom nagraditi najoriginalnije pismo i da se nada da će i za ostala pisma koja budu lijepa obezbijediti poklone.

– Mališani mogu nešto da napišu ili nacrtaju Djeda Mrazu, a pisma mogu slati sva djeca bez obzira na uzrast – rekla je ona.

Navode da “Žene u umjetnosti” na ovaj način, kao i ostalim svojim aktivnostima žele da podstaknu kreativnost kod najmlađih.

– Imamo “Novogodišnje radionice” u kojima izrađujemo nakit, ukras i novogodišnje figure, kao što su figure Djeda Mraza ili Snješa Bjelića. One su već počele, a organizujemo ih svaki dan u svojim prostorijama od 18 do 20 sati i subotom od 12 do 14 sati. Imali smo u prošlu subotu posjetioce koji su bili prijatno iznenađeni onim što su vidjeli u našim prostorijama – kaže ona.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija
Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

Navodi da će 23. decembra “Žene u umjetnosti” svojim aktivnostima obilježiti zadnju sedmicu ove godine i dodatno uljepšati prazničnu atmosferu.

– Iznijećemo lutke Djeda Mraza i Snježka Bijelića i napraviti “Čarobni kutak” u glavnoj ulici. Takođe, ispred prostorija našeg udruženja, kao i prošle godine biće “Novogodišnji park”. Tu ćemo iznijeti sve svoje velike lutke i napravićemo mrazovsku paučinu – kaže Anđelićeva.

Dodaje da su aktivnosti Udruženja “Žene u umjetnosti” dio novogodišnjih manifestacija koje kao i prošle godine podržava Grad Prijedor.