Društvo

Najavljeno osnivanje Aktiva direktora: Cilj unaprijediti rad đačkih domova u Srpskoj

Najavljeno osnivanje Aktiva direktora đačkih domova u Srpskoj biće značajna osnova da se nastavi sa unapređenjem pravnog okvira koji su potrebni za unapređenje rada đačkih domova u Republici Srpskoj.

ministar željka stojičić u posjeti srednjoškolsm domu u bl
FOTO: VLADA RS

Ovo je zaključeno na sastanku ministarke prosvjete i kulture Željke Stojičić sa direktorom Srednjoškolskog doma Banjaluka Sinišom Ovukom i predsjednikom Upravnog odbora Ljubanom Bajićem, koji su razgovarali o učeničkom standardu i mogućnostima unapređenja uslova boravka učenika u Domu.

Na sastanku je razgovarano i o inicijativi osnivanja Aktiva direktora đačkih domova u Republici Srpskoj kao i o regionalnoj saradnji koju su uspostavili đački domovi sa ciljem razmjene znanja i iskustva ali i zajedničkog sprovođenja projekata i programa za učenike u toku ljetnog raspusta. Bilo je govora i o mogućnostima održivog razvoja đačkih domova u skladu sa iskustvima iz regiona.

Pročitajte još

Direktor Srednjoškolskog doma Siniša Ovuka informisao je ministra o materijalnim, tehničkim i kadrovskim kapacitetima Doma i naglasio je da usluge Doma koriste 243 učenika. Istakao je da rukovodstvo Srednjoškolskog doma Banjaluka ima dobru saradnju sa đačkim domovima u Republici Srpskoj i regionu.

Upoznao je ministra i da je uspostavljena saradnja sa Udruženjem „Zajednica učeničkih i studentskih domova jugoistočne Evrope“.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije