Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NAPETA PRIČA IZ MAROKA Džordž Kluni snima psihološki triler prema svjetskom bestseleru

Kultura
Autor:

Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP/TANJUG

Radnja svjetskog bestselera “Tangerka” književnica Kristina Mangan inspirisala je Džordža Klunija da snimi psihološki triler koji će se bazirati na ovoj knjizi.

Ova izuzetno napeta priča te njena radnja koja je smještena u egzotičnom Maroku pedesetih godina dvadesetog vijeka potaknuli su američkog glumca i reditelja da licitira za filmska prava.

Navodno bi jedna od uloga u filmu pripala fantastičnoj Skarlet Džohanson, javljaju strani mediji. Prvenac autorke Mangan nazvan “Tangerka” privukao je veliku pažnju čitalaca. Roman započinje prizorom trojice muškaraca koji izvlače tijelo iz mora.

U nastavku dvije žene naizmjenično pripovijedaju priču koja čitaocima pruža psihološki kompleksan odgovor na pitanje kome pripada izvučeno tijelo i kako je završilo u vodi. U centru radnje smještene su bogata i nesigurna žena Alis Šiplej te tajanstvena i mračna Lusi koje su razvile pomalo posesivno prijateljstvo.

– Toliko laži, spletki i neiskrenosti da kroz vas prolaze trnci. Obilje jeze dok slutnja curi sa svake stranice – riječi su kojima je Vašington Post opisao roman.

Magazin Tajms prozvao je roman savršenim spojem “Djevojke u vlaku” i “Talentovanog gospodina Riplija”.

Nije poznato više detalja o filmskoj adaptaciji “Tangerke”, ali filmski kritičari nadaju se odličnoj Klunijevoj ekranizaciji napete priče iz Maroka.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO