Politika

“NAROD JE POSVEĆEN CRKVI” Dodik poručio da je dolazak patrijarha praznik za Srpsku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je uvijek praznik kada Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije boravi na prostoru Srpske.

Milorad Dodik, patrijarh Porfirije i vladika Jefrem
FOTO: SRNA

On se zahvalio patrijarhu i vladikama za današnji sastanak u Banjaluci, ističući da ga je to ojačalo u opredjeljenju za borbu za narodni i nacionalni interes.

– Iskoristio sam priliku da mu poželim dobar boravak i da kažem da je narod Srpske vjerujući, da je posvećen Srpskoj pravoslavnoj crkvi – izjavio je Dodik nakon što se u Vladičanskom dvoru u Banjaluci sastao sa patrijarhom Porfirijem i vladikama banjalučkim Jefremom i bihaćko-petrovačkim Sergijem.

Pročitajte još

Dodik je naglasio da se u ovom trenutku gradi oko 50 hramova, što govori o tome da to narod i želi.

– Naša saradnja je dobra. Uvijek je stabilno društvo i naša srpska nacionalna zajednica tamo gdje vlast i Crkva nemaju neki poseban problem, gdje zajednički djuluju na tome da očuvaju mir i stabilnost – rekao je Dodik.

Patrijarh Porfirije jutros je u Mrkonjić Gradu osveštao obnovljeni Hram Rođenja Presvete Bogorodice koji je teško oštećen u posljednjem ratu 1995. godine, kada ga je granatirala hrvatska vojska.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije