Politika

"NAŠ ODNOS JASAN" Glamočak tvrdi da će u slučaju gašenja SDS imovinu pokloniti SPC

Činjenica da u Statutu Srpske demokratske stranke stoji da će u slučaju da stranka prestane sa radom sva njena imovina pripasti Srpskoj pravoslavnoj crkvi, najbolje govori koliko je poštovanje naše stranke prema SPC, izjavio je danas Nedeljko Glamočak, poslanik SDS tokom diskusije u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"NAŠ ODNOS JASAN" Glamočak tvrdi da će u slučaju gašenja SDS imovinu pokloniti SPC
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Glamočak je tokom obraćanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske istakao da ta odredba stajala u prvom statutu kada je osnovan SDS i da je ona i u sadašnjem statutu stranke.

-Iz te platforme SDS gradi svoj odnos prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a taj odnos utvrđuju organi SDS, a ne bilo koji pojedinac. Mi smo ozbiljna stranka i naš odnos i stav prema SPC jasan, a različitih mišljenja o mnogim pitanjima ima i u samoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi, kako kod vladika, tako i kod sveštenika i oni su za nas prihvatljivi naveo je Glamočak.

“Dodik se rugao crkvi”

On je rekao da su se pojedinci iz SNSD nekada rugali Srpskoj pravoslavnoj crkvi i podsjetio na izjavu predsjednika te stranke Milorada Dodika koji je svojevremeno izjavio „Ko slavi slavu neka ide u Srpsku demokratsku stranku“.

– Oni koji imalo razmišljaju biće jasna ova rečenica. Tada ste se vi rugali Srpskoj pravoslavnoj crkvi i vjeri sprskog naroda. Naša platforma i odnos prema SPC je bio jasan tada, sada i biće uvijek – kazao je Glamočak.