Svijet

Nastave nema već 6 dana: Roditelji uplašeni za bezbjednost djece nakon što je učenik prijetio da će DONIJETI PIŠTOLJ U ŠKOLU

Već šesti dan u osnovnoj školi u Perušiću u Hrvatskoj  djeca ne idu u školu zbog straha nakon navodno izrečene prijetnje jednog učenika šestog rada.

Čovjek u učionici
FOTO: VESNA LALIĆ/RINGIER

Školu je posjetio psiholog a jedno od rješenja koje se spominje je i online nastava.

Na razgovor sa psihologom išla djeca, pa roditelji, prenose hrvatski mediji.

– Gospođa je stvarno divna i razgovarala je s nama otvoreno, rekla nam je da je svaki naš osjećaj potpuno opravdan, da je to razumljivo i da će to trajati neko vrijeme, da ćemo se sigurno neko vrijeme osjećati nelagodno, a da li mi je pomoglo – ne znam, možda kad se malo slegne – navodi predstavnica roditelja Josipa Milković.

Pročitajte još

Roditelji insistiraju na odgovorima

Roditelji se ne osjećaju sigurno da pošalju djecu u školu i traže odgovore. Očekuju da institucije riješe problem koji je nastao.

– To u ovom trenutku niko ne zna, ali zasigurno škola, ministarstvo, institucije koje su za to nadležne, trebaju donijeti neku odluku koja će nama dati neku sigurnost – dodaje Milković.

– Ne puštamo djecu u školu sigurno do daljnjeg, dok ne dobijemo sigurnu potvrdu da su nama djeca u toj školi sigurna – ističe roditelj Perica Orešković.

“Moje dijete je maltretirano”

– Nama je 5 dana predugo, znači definitivno to treba ići po bržem postupku, nikome od nas nije u interesu da djeca cijelu školsku godinu sjede kod kuće i ne idu na nastavu. Mi svi želimo da se oni na nastavu vrate – zaključuje Milković.

Majka učenika ističe da je njeno dijete maltretirano i upozorava na vršnjačko nasilje u razredu. Kaže da ima ozbiljne primjedbe na rad direktora škole i stručne službe, o čemu je pisala svim institucijama.

Podnijela je i prijavu protiv pojedinih učenika koji pohađaju nastavu s njenim sinom zbog navodnog maltretiranja, prenijeli su hrvatski mediji.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu