Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NAZIVAJU GA “ČUDOM” Nije disao 21 minutu, proglasili ga mrtvim, a onda je oživio na putu prema mrtvačnici

Svijet
Autor:

Foto: Mitar Mitrović/RAS Srbija

Žoao Arauho je 48-godišnji poštar koji je ispred svoje kuće doživio srčani udar u autu, kada je krenuo odvesti ženu na posao. Odmah su ga odveli u bolnicu, gdje je nakon šest sati preminuo,a onda se kada su svi mislili da je mrtav “vratio” u život.

Arauho je proglašen mrtvim u 16 sati, samo šest sati nakon što su ga doveli u bolnicu u kritičnom stanju. Doktori su tužnu vijest saopštili njegovoj supruzi koja je informaciju podijelila dalje.

Medicinske sestre su ga krenule premjestiti u mrtvačnicu kada su primjetile da mu se pomjera ruka. Zatim su ga vratile na odjel na kojem su ga oživljavali, te su primjetili da je Arauho još uvijek živ.

Ljekari ne mogu objasniti šta se dogodilo, a nazivaju ga “Čudom”. On je nakon povratka u život proveo tri dana u komi, a ljekari su se plašili da bi mogao imati problema sa mozgom jer je 21 minutu proveo bez kiseonika.

Samo dvije sedmice kasnije se magično oporavio te su ga poslali u Bristol i Oksford kako bi stručnjaci probali shvatiti šta se zaista desilo u tih nekoliko minuta. Arauho se nakon tri sedmice vratio na posao, a za sebe kaže da danas živi život punim plućima te da sada mnogo više obraća pažnju na svijet i dešavanja oko sebe.

Arauho je tek sada odlučio ispričati svoju priču, te ističe kako ranije nije htio privlačiti pažnju javnosti. On sada redovno ide na preglede kod kardiologa, a doktori mu stalno govore kako ima previše energije i kako ih zapanjuje njegova želja da nastavi dalje.

(Daily Mail)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO