Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NE ZNAMO GDJE SE KRIO NAKON UBISTVA” Saslušanje Đukanovića čim dođe u KPZ Tunjice

Hronika
Autor:

Foto: Srpskainfo/RAS Srbija

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum izjavio je danas u Banjaluci da će tužilac saslušati Benedija Đukanovića, koji osumnjičen za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, čim bude dovezen u banjalučki Kazneno-popravni zavod (KPZ) Tunjice.

Ćulum je podsjetio da je u toku transport Đukanovića u KPZ Tunjice, nakon što se sinoć predao u Policijsku upravu Ilidža.

– Mi smo sinoć preuzeli tu osobu, uhapsili je i u toku je transport u KPZ Tunjice jer joj je već određen pritvor. Tužilac će Đukanovića saslušati u KPZ Tunjice – rekao je Ćulum novinarima u Banjaluci. On je istakao da za sada nemaju informacije gdje je Đukanović bio u periodu poslije ubistva Krunića.

– Da smo znali gdje je bio, mi bi ga uhapsili – rekao je Ćulum.

Ranije se pisalo da je prilikom pretresa kuće Benedija Đukanovića prije dva dana pronađen ključ vozila “opel korsa” koje je, kako se pretpostavlja, koristio jedan od napadača Željko Kovačević, koji je ubijen u toku likvidacije Krunića u Glamočanima.

U Glamočanima kod Banjaluke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijeni Krunić, vlasnik kompanija “Sektor sekjuriti”, “Žitopeka”, “Žitoprodukt”, “Sektor ADS” i “Sektor ZOS”, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.

U pucnjavi je ubijen i napadač Željko Kovačević, a osumnjičeni Emilio Baldo ranije je uhapšen i nalazi se u pritvoru, dok je Đukanović bio u bjekstvu.

U okviru istrage do sada je uhapšen i radnik firme “Sektor sekjuriti” Rodoljub Gajić iz Banjaluke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, a za kojeg se sumnja da je odavao informacije Đukanoviću i Baldi.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO