Politika

"NEĆE SAMO JEDNA FIRMA ODRŽAVATI I ČISTITI GRAD" Stanivuković tvrdi da će svi u Banjaluci imati jednaka prava

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i novoizabrani gradonačelnik, Draško Stanivuković, istakao je danas tokom skupštinske rasprave da je budžet Republike Srpske „za sjesti i plakati“.

"NEĆE SAMO JEDNA FIRMA ODRŽAVATI I ČISTITI GRAD" Stanivuković tvrdi da će svi u Banjaluci imati jednaka prava
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Očekujem odgovor na pitanje, ako je budžet Republike Srpske u toj mjeri kvalitetan i stabilan, zašto nam je bila potrebna doznaka od bratske nam Srbije u iznosu od 20 miliona evra? To djeluje kao priča o dva brata od kojih jedan radi i doprinosi, a drugi od prvog žica novac – istakao je Stanivuković.

Govoreći o tome kako se poslovi uglavnom daju istim firmama, Stanivuković predlaže da vladajuća većina usvoji i jednu stavku u budžetu za porodicu Dodik, „kako bi prestali svako malo, kroz brojne stavke, da pustoše novac građana Republike Srpske“.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

– Zašto neko drugi ne bi mogao da raspoređuje taj novac? Janko, Marko, Petar, Jovan… Zašto to uvijek radi jedan sin, jedan kum ili jedan sestrić? Znate šta mi planiramo uraditi u Banjaluci? Mislite da će samo jedna firma moći da održava i čisti grad? Našom pobjedom će sve firme imati jednaka prava, da ne živi dobro samo jedna porodica, već da žive na desetine porodica od svog rada – poručio je Stanivuković.

Pročitajte još

On tvrdi da je “vlasti samo stalo da sve ide u ruke jedne porodice, da ta jedna porodica drugima daje neke mrvice”.

– E ova moja bitka je i za tog Igora, Marka, Janka, svakog sina, svakog kuma, svakog sestrića, svakog prijatelja, svakog Srbina, svakog čovjeka i svakog građanina, da i drugi mogu pristojno da žive. Zato je politika koju mi predstavljamo drugačija od vaših politika i zato je vi ne razumijete. Zato ste i izgubili, ali ćete morati i odgovarati za sve što ste uradili – zaključio je Stanivuković.

Prihvati notifikacije