Politika

"NEĆEMO IMATI MILOSTI" Brnabićeva oštro reagovala na potez Crne Gore

Srbija neće zatvarati granice za crnogorske građane, kao što je to uradila Podgorica za građane Srbije, ali će biti zatvorena za crnogorske mafijaše i kriminalne klanove, poručila je večeras prmijerka Ana Brnabić, povodom odluke Crne Gore da za građane Srbije ne otvori granicu 1. juna.

"NEĆEMO IMATI MILOSTI" Brnabićeva oštro reagovala na potez Crne Gore
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Srbija, kaže premijerka, neće uvoditi recipročne mjere, ali je istakla da građani Srbije ne bi trebalo da idu tamo gdje su nepoželjni.

Ona je za tv Pink rekla da su građani Srbije sada mogli da vide da su nepoželjni u Crnoj Gori, jer oni, kako je istakla, nisu lagali da ljudi umiru od gripa, a ne od korona virusa.

Nastavićemo i dalje da se ponašamo odgovorno, i da govorimo istinu – rekla je premijerka , iako, kako je dodala, razlog za odluku Crne Gore da otvori granice za niz zemalja, ali ne i za Srbiju nije u epidemiji korona virusa i broju zaraženih.

Srbija, međutim, neće odgovorati reciprocnim mjerama prema crnogorskim građanima.

– Nećemo sprečavati crnogorskim građanima da uđu u Srbiju, ali hoćemo kriminalcima i mafijaškim klanovima iz Crne Gore – rekla je Brnabić.

Ona je istakla da u borbi protiv kriminalaca Srbija neće imati milosti, prenosi Espreso.

– Ovakav odnos crnogorskog premijera poslao je jasnu poruku građanima. Zamolila bih da građani ostaju u Srbiji i da ne idu tamo gde su Srbi nepoželjni -poručila je premijerka.

Prihvati notifikacije