Politika

"NEMA VREMENA ZA GUBLJENJE" Dejan Prošić nakon pobjede na izborima za načelnika Bosanskog Petrovca najavljuje NOVE PROJEKTE

Dejan Prošić, koji je prema prvim preliminarnim rezultatima osvojio najviše glasova na prijevremenim izborima za načelnika opštine Bosanski Petrovac, kazao je za Srpskainfo da je pobjeda bila očekivana i da će odmah po preuzimanju dužnostii krenuti u realizaciju projekata koje je obećao građanima te opštine.

"NEMA VREMENA ZA GUBLJENJE" Dejan Prošić nakon pobjede na izborima za načelnika Bosanskog Petrovca najavljuje NOVE PROJEKTE
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Pobjeda je bila u skladu sa očekivanjima i sada nema vremena za gubljenje. Sačekaću zvanično preuzimanje dužnosti i odmah stupam u akciju i radim planirane projekte i programe. Moj tim i ja smo napravili dobru projekciju kako će teći posao i spremni smo da krenemo u realizaciju programa, koji smo ponudili biračima – kazao je Prošić.

Naglašava da neće razočarati građane opštine Bosanski Petrovac i da će ispuniti očekivanja onih koji su mu dali svoj glas i koji vjeruju u njega, ali i oni koji su glasali za njegove protivkandidate.

Prošić najavljuje da će odmah po preuzimanju funkcije krenuti sa projektom ekonomskog jačanja malih poljoprivrednih gazdinstava.

– Radićemo i projekte zbrinjavanja socijalno-ugroženog stanovništva, ali i ekološke projekte koje smo predvidjeli, a to su sanacija gradske deponije Vaganac i buđenje reciklažnog dvorišta – kaže Prošić za Srpskainfo.

Prošić, koji je inače predsjednik Upravnog odbora Udruženja građana „Ruralni razvoj“, bio je jedan od šest kandidata na prijevremenim izborima za načelnika opštine Bosanski Petrovac.

Prošić je u trku za načelnika ove male opštine na sjeverozapadu BiH krenuo kao nezavisni kandidat, bez stranačke zaleđine, a kao razlog za svoju kandidaturu je naveo želju da bude glas naroda te opštine.

On smatra da u Bosanskom Petrovcu postoji mnogo neiskorištenih resursa, koji su potencijalni agregati razvoja, što želi iskoristiti za bolji život građana u tom dijelu BiH.

Pročitajte još

Prioriteti u radu će mu biti, kako je obećao tokom predizborne kampanje, ekonomsko jačanje, prvenstveno kroz podršku malim poljoprivrednim gazdinstvima i razvoju koncepta seoskog turizma.

Obećao je da će aktivnosti razvoja turizma pratiti program asfaltiranja lokalnih makadamskih puteva, te razvoj javnog prevoza. U planu ima i da kroz budžet opštine podrži male obrte i zanatlije.

Drugi segment njegovog rada kao načelnika opštine biće briga o socijalno ugroženim osobama, jer 60 odsto stanovništva Bosanskog Petrovca čine stari kojima je potreban neki vid pomoći. I treći segment je unapređenje upravljanja otpadom i rehabilitacija zgrada u urbanom dijelu opštine.

Prošić je u prošlosti kratko vrijeme bio i na funkciji načelnika opštine Petrovac-Drinić u RS. Funkciju je preuzeo u oktobru 2010. godine, nakon smrti tadašnjeg načelnika Milanka Brkljača.