Banjaluka

Nemojte da vas uplaše prizori: Dom zdravlja u subotu organizuje POKAZNU VJEŽBU na Trgu Krajine

U sklopu manifestacije „Banjalučko proljeće 2024“ ITLS instruktori Službe hitne medicinske pomoći JZU “Dom zdravlja” u Banjaluci u subotu, (20. aprila) na Trgu Krajine u periodu od 12.15 do 13.30 časova organizovaće pokaznu vježbu za sugrađane.

pokazna vježba
FOTO: JZU DOM ZDRAVLJA BANJALUKA

Tom prilikom, biće pokazna tri scenarija pokazne vježbe, a to su pad sa električnog trotineta i bicikla, pad sa motora uz učešće automobila i izvlačenje iz automobila.

Pokazna vježba ima za cilj informisanje i edukovanje naših sugrađana o prevenciji, postupcima edukovanih zdravstvenih radnika i službi saradnika, ali i samih građana kako bi trebalo da postupe u određenim situacijama ako se zateknu na mjestu nesreće – saopštili su iz ove zdravstvene ustanove.

Istakli su da je Dom zdravlja Banjaluka jedini u BiH proglašen nosiocem ITLS (International Trauma Life Support) licence u pogledu zbrinjavanja teško povrijeđenih pacijenata.

Pročitajte još

ITLS edukacija je sastavni dio rada u više od 100 zemalja, koje su, osnivajući ogranke ITLS-a, obezbijedile primjenu ove edukacije i samim tim jednoobraznost u radu svih hitnih pomoći i službi saradnika, kao što su policija, vatrogasci, vojska, Gorska služba spasavanja, Civilna zaštita, Crveni krst i slične organizacije – naveli su u saopštenju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu