Hronika

NEPOZNAT MOTIV SVIREPOG UBISTVA KERAMIČARA "Nisu čista posla, mnogi su mu bili dužni”

Milorad Radenković (49), keramičar iz Beograda, pronađen je mrtav u svom stanu u Ulici Ratka Resanovića u naselju Rupčine, a sumnja se da je zadavljen žicom na spavanju.

NEPOZNAT MOTIV SVIREPOG UBISTVA KERAMIČARA "Nisu čista posla, mnogi su mu bili dužni”
FOTO: MILAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Tijelo Radenkovića pronašao je prekjuče ujutru njegov prijatelj.

Jeziva scena

– Miloradov drug je oko sedam časova došao kod njega kako bi zajedno išli na posao. Pretpostavlja se da se neko u toku noći ušunjao u zgradu i popeo na treći sprat, gdje je Radenković živio, i tu ga napao i zadavio žicom koja je nađena obmotana oko njegovog vrata. Na osnovu jezivih povreda koje su pronađene na njegovom tijelu, zaključujemo da se borio i pokušavao da se spase, ali nije uspio – kaže izvor, prenosi Kurir.

– Prijatelj je ušao u stan i zatekao njegovo tijelo na podu. Nesrećni čovjek bio je šokiran jezivom scenom, ali je uspio da se pribere i odmah pozvao Hitnu pomoć i policiju. Ljekari su mogli samo da konstatuju smrt. Uviđaj na mjestu zločina trajao je osam sati. Zasad se pretpostavlja da je Milorad davao novac pod kamatu i da ga je ubio neko od dužnika, ali se ne isključuje mogućnost i da je motiv nešto drugo – objašnjava izvor.

Inače, u zgradi, koja djeluje napušteno, Milorad je živio neko vrijeme.

– U objekat se uselilo nekoliko porodica, koje su same uvele struju. Vjerovatno je on kupio stan, a kako pričaju komšije iinvestitor je odustao od dalje gradnje, pa je zgrada ostala nedovršena – priča izvor.

Ubijeni keramičar Milorad Radenković ima kćerku i suprugu, koje žive u Beču.

Odvezen “mercedes”

l Ispred zgrade u kojoj je Radenković ubijen bio je parkiran i njegov “mercedes”, koji su inspektori oduzeli, pa ga je “Parking servis” odvezao. Osim toga, forenzičari su iz stana iznijeli više kesa.

Majstor ugrađivao pločice

Ubijeni Milorad Radenković bio je keramičar koji je često na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk objavljivao svoje majstorske radove – kupatila, kuhinje, stepeništa, cijele stanove koje bi odradio u pločicama. Sudeći po njegovim objavama, bio je veoma angažovan.

Naime, pored kuće na Hrvatskom primorju, koju je izdavao, tako je prije tri godine izdavao i stan u Beogradu.

Spisak dužnika

– Ovo nisu čista posla. Niko se ne ubija na ovakav način za neku sitnicu. Brutalno je zadavljen na spavanju, što je očigledno i neka poruka ubice. Priča se po kraju da on daje pare pod kamatu.

– Dugačak je spisak njegovih dužnika, možda neko nije mogao da isplati rate na vrijeme, nije izdržao pritisak i odlučio je da ga ubije. Mada ko zna šta tu sve može da bude motiv. U stan su mu često dolazili muškarci. Ni sa kim u ulici se nije družio, samo se javljao u prolazu. Uvijek je bio lijepo obučen i vidjelo se da ima novca. Žena i kćerka mu žive u Austriji, a da li su se rastali ili ih je samo sklonio, to niko ne zna – kažu komšije u ovom naselju.