Društvo

“NIJE TRENUTAK ZA PROSLAVE” Dr Tiodorović ističe da je važno da građani izdrže borbu sa NOVIM TALASOM

Sigurno ćemo imati odgovor da li ćemo uvoditi posebne mjere nadzora za naše ljude koji dolaze iz inostranstva za praznike, kazao je danas nakon sjednice Kriznog štaba doktor Branislav Tidorović.

“NIJE TRENUTAK ZA PROSLAVE” Dr Tiodorović ističe da je važno da građani izdrže borbu sa NOVIM TALASOM
FOTO: SLOBODAN MILJEVIĆ/TANJUG

On je napomenuo da se nada da se neće desiti da stanu zdravstveni kapaciteti, piše Blic.

Dr Tiodorović je odgovarajući na pitanje novinara da li će mjere biti dodatno pooštrene, rekao da su donete mjere već pokazale da utiču i da imamo ogromnu većinu koja je svjesna opasnosti.

“Nema potrebe za policijskim časom sada”

– To je ona nada koja nam ostavlja perspektivu da možemo da se izborimo sa epidemijom. Nema potrebe za policijskim časom u ovom trenutku – naveo je naš stručnjak.

“Nije trenutak za proslave na Kopaoniku, Zlatiboru”

Epidemiolog je govorio i o predstojećim praznicima.

Pročitajte još

– Znam da će mi mnogi zamjerati, ali sve ono što će nam se lijepo događati u predstojećim praznicima, može se održati u porodici – rekao je danas poslije sjednice član Kriznog štaba.

Lijepo je, kaže, biti na Kopaoniku, Zlatiboru, ali nije trenutak za to.

– U Beogradu i velikim gradovima situacija je možda i katastrofalna. Da li imamo dovoljno kadra? Da li će moći da izdrži? Postoji prezasićenost stanovništva svim ovim mjerama, ali je važno da budemo jaki i da se izborimo sa ovim talasom – kazao je Tidodorović i dodao da se nada da će se sve smiriti do Nove godine.

On je istakao da ćemo vakcinom izaći na “zelenu granu”.

Podsjetimo, u Srbiji je Izuzetno nepovoljna epidemiološka situacija, imamo ogroman broj zaraženih i sve veći broj umrlih iz dana u dan. Sve to je dovelo do toga da Krizni štab odluči da iznova preisipita mjere kojima bi opasni virus mogao da se zaustavi.