Banjaluka

Nisu uspjeli izdati 7.000 novih rješenja: Korisnicima Centra za socijalni rad kasni isplata naknada za maj

Korisnicima Centra za socijalni rad Banjaluka koji imaju pravo na ličnu invalidninu, novčanu pomoć i dodatak za tuđu njegu i pomoć kasni isplata ovih naknada za maj.

Nisu uspjeli izdati 7.000 novih rješenja: Korisnicima Centra za socijalni rad kasni isplata naknada za maj
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Iz ove ustanove poručuju da je bilo potrebno da se ponište stara rješenja i izdaju nova, te da će naknada za maj u jul biti isplaćena najkasnije u julu.

Dodali su da je 1.maja 2022. godine stupio je na snagu Zakon o izmjenama i dopuni zakona o socijalnoj zaštiti u kojem je došlo do promjene visine iznosa za ličnu invalidninu, novčanu pomoć i dodatka na tuđu njegu i pomoć gdje je bilo potrebno da se za korisnike ovih prava uskladi iznos priznatog prava sa odredbama ovog Zakona.

Pročitajte još

– Bilo je potrebno da se poništi 7.000 starih rješenja i da se u određenom roku naprave nova rješenja, što je bilo nemoguće jer su socijalni radnici pored svojih svakodnevnih poslova, terena, stranaka posao nosili kući i radili da bi što više korisnika dobilo isplatu – objasnili su u Centru.

Istakli da će svi korisnici navedenih prava kojima nije isplaćeno ovo pravo za maj mjesec, naknadu za maj i jun dobiće u julu, odnosno isplatiće im se dupli iznos.

– Napominjemo da niko neće ostati uskraćen za isplatu svojih prava. Svi korisnici koji imaju probleme zbog neisplaćenog prava mogu da se jave svom socijalnom radniku gdje će naći rješenje dok ne dobiju isplatu, bar u vidu jednokratne novčane pomoći – zaključili s u Centru.

Prihvati notifikacije